Het bakhuisje aan de Molen van Ezaart krijgt een mooi dak dankzij de samenwerking tussen het LEADER project Kempense ovenschotels en TISP. In mei zijn de werken aan het Kempens bakhuisje met oven aan de molen van Ezaart gestart. Tegen mei volgend jaar zou het bakhuisje helemaal klaar moeten zijn.

Door samenwerking met verschillende vrijwilligers, scholen, organisaties en lokale ondernemers zijn er de voorbije maanden veel werkzaamheden verzet aan het bakhuisje. 'We zijn nu zo ver gevorderd dat een 12-tal leerlingen van de TISP, onder begeleiding van leerkracht Luc Maes, zijn gestart met de bouw van het dak. Het resultaat hiervan zien we binnen enkele weken. In een later stadium helpen de leerlingen ook mee aan de elektriciteitswerken.'

Officiële opening

We willen het bakhuisje tegen mei 2019 klaar hebben en de officiële opening vieren met broden en taarten, gebakken op een authentieke manier. Dit doen we met lokale producten en bloem van de Molen van Ezaart.

Toekomst van het bakhuisje

In de toekomst wordt het bakhuisje een plaats voor workshops voor scholen en verenigingen rond het thema 'van graan tot brood'. Ook lokale verenigingen kunnen terecht in het bakhuisje.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 0493 17 92 70, geert.pouders@dsomol.be.