Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Leerlingen wetenschappen winnen prijs 'Sterren schitteren voor iedereen' van SSVI (Volkssterrenwacht/Univ Gent)

Friedl Bes, Fien Borghs, Stan Claes en Fran Verreyt, vier leerlingen van het 5e jaar wetenschappen van het Sint-Dimpna Geel College, ontvangen nu donderdag 17 mei tijdens het ESORO-event in Gent een SSVI- telescoop van de organisatie ‘Sterren schitteren voor iedereen’.

De Vereniging voor sterrenkunde wil met dit goede doel kwetsbare mensen de kans bieden om de sterrenhemel te bestuderen. Scholen mochten hiervoor een projectvoorstel indienen.

Vier leerlingen uit het vijfde jaar Wetenschappen kandideerden met het project ‘Sterren Schitteren voor OKAN’. Ze willen met leerlingen uit de ‘Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers’ hun passie delen en hen op een luchtige wijze laten kennis maken met de sterrenkunde.

Hun project behaalde de hoofdprijs met uitgebreide felicitaties van de jury! Op woensdag 9 oktober gaan ze concreet aan de slag met leerlingen van OKAN (Onthaalklas anderstalige nieuwkomers)  in Geel.

De school mag zich binnenkort de trotse eigenaar noemen van een Bresser 80/640 telescoop, gesigneerd door niemand minder dan François Englert, Gerard ’t Hooft en Reinhard Genzel (drie Nobelprijswinnaars), Frank De Winne (astronaut en ISS-commandant) en Fabiola Gianotti (Director General van CERN).

https://www.ssvi.be/

 

Deel dit artikel