Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Leerlingenaantal Het Leerlabo stijgt met 33 procent

Dalton

Daltonatheneum Het Leerlabo in Westerlo is weer aan het groeien. Het leerlingenaantal stijgt met 33 procent ten opzichte van vorig schooljaar: van 132 naar 172. De vernieuwde aanpak onder leiding van directeur Hilde Raets wordt blijkbaar geapprecieerd bij ouders en tieners.

Sinds juni 2020 is Hilde Raets aan de slag als directeur in Daltonatheneum Het Leerlabo in Westerlo. In volle coronatijd nam zij de uitdaging aan om het dalende leerlingenaantal aan te pakken. Na twee jaar lijkt ze in haar opzet te lukken: het aantal leerlingen steeg van 132 naar 172. Dat is een stijging van 33 procent.

“We hebben de afgelopen twee schooljaren met ons team keihard gewerkt. Op Het Leerlabo werd al goed lesgegeven toen ik hier aankwam, alleen  zat in de organisatie heel weinig structuur. Te vaak werd er geïmproviseerd. Dat zorgde bij vele leerkrachten voor onduidelijkheid.

Ook leerlingen en ouders merkten dat. Van die duidelijkheid hebben we een prioriteit gemaakt, zowel op het gebied van visie als op het gebied van taakverdeling en communicatie. Het is fijn dat dit op prijs wordt gesteld.”

Het Leerlabo profileert zich als kleine, warme familieschool met een bewust gekozen onderwijsconcept. “We hebben niet als doel een mastodontschool te worden met duizenden leerlingen. We willen absoluut onze troef behouden als school waar iedereen zich thuis voelt. In deze tijden blijken ouders dat ook erg belangrijk te vinden. Maar een beetje groeien mag natuurlijk nog wel.” 

De school zet ook bewust in op een leerkrachtenprofiel dat aansluit bij de werking als daltonatheneum. “Nieuwe leerkrachten moeten een bewuste keuze maken voor ons project met veel aandacht voor de verantwoordelijkheid, de zelfstandigheid en het samenwerkend vermogen van de leerlingen. Zo blijft onze visie duidelijk.”  Foto rr.

Dalton

Deel dit artikel