Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Leerlingenaantal Het Leerlabo stijgt opnieuw met 22%

Daltonschool

Het Daltonatheneum in Westerlo blijft groeien. Het leerlingenaantal stijgt met 22% procent ten opzichte van vorig schooljaar in september: van 172 naar 209. Deze mijlpaal zal later gevierd worden met een festival.

Vorig jaar kondigde het Daltonatheneum trots aan dat het leerlingenaantal was gestegen met 33%. Dit jaar doet de school er nog eens 22% bovenop. “Het gaat sneller dan verwacht”, glundert directeur Hilde Raets.

“We hoopten volgend schooljaar de grens van 200 leerlingen te overschrijden, maar het is nu al zo ver. Dit is een heel mooie pluim op de hoed van ons hardwerkende team.”

Het Daltonatheneum blijft nog steeds de kleinste middelbare school in Westerlo, maar eigenlijk vinden ze dat helemaal niet erg. “Integendeel,” stelt Hilde Raets, “wij willen echt wel een warme familieschool blijven, alleen is die familie weer een beetje groter geworden en dat is natuurlijk fijn. In een familie kent iedereen elkaar. Dat is op onze school ook zo. Verbinding tussen leerlingen onderling en met het schoolteam is bij ons een prioriteit.”

Ook leerkrachten blijken aangetrokken te worden door het profiel van de school. “We hebben voor elk lesuur leerkrachten gevonden. Onze nieuwelingen geven aan echt aangetrokken te worden door de warme schoolvibes.”

Het overschrijden van de grens van 200 leerlingen krijgt ook nog een staartje. “Een jaar geleden zei ik tegen een secretariaatsmedewerker dat onze school een festival zou verdienen als we dat getal van 200 leerlingen zouden halen. Daar gaan we dus dit schooljaar nog werk van maken”, belooft Hilde Raets.

En er is nog goed nieuws van het daltonfront. Ook de kleuterschool van de Daltonschool – de basisschool op de daltoncampus – doet het prima. Daar stijgt het aantal kleuters zelfs met 40%. Na enkele kleinere lichtingen is dat dus weer veelbelovend voor de toekomst.

Foto : De leerlingen van Daltonatheneum Westerlo zijn intussen met meer dan 200.

Daltonschool

Deel dit artikel