Een puur legendarisch café zoals Imperial in Herentals kom je niet meer tegen. Het café, dat vanaf de 50-er jaren ook dienst deed als apotheek voor duivenliefhebbers, stond de voorbije 2 jaar leeg, maar krijgt dit weekend een waardig afscheid in de vorm van een 'pop-upbar'.

Daarna gaat het pand definitief tegen de vlakte, voor de bouw van, jawel, appartementen.

Door Beutels, Kristof Dirix en Erik Thijs, 3 jonge ondernemende mannen, namen het initiatief om, in nauw overleg met de familie Wuyts, de oude apotheek van Lowieke een allerlaatste keer om te bouwen tot het café zoals het vroeger was.

"Alle generaties zijn hier de afgelopen week over de vloer geweest. Daar doen we het voor', lacht Kristof.

Het team heeft een vereniging gesticht: 'Les Impériales'. 'Tot wat dat leidt, zien we wel. We hopen wat centen in kas te hebben voor een volgende initiatief, wanneer de plaats en de gelegenheid zich voordoen', klinkt het.

Laatste uren Impérial

Zaterdag is er nog een koopdag (van 11 tot 14 uur). Nadien is er nostalgische muziek en wordt er een 18 mm-filmpje gespeeld waarop oud-wereldkampioen motorcross René Baeten te zien is op zijn trainingsparcours. 'Dat filmpje is gemaakt door Jef Wuyts, de broer van Lowieke. We vonden het hier in een doos en hebben het laten restaureren', zegt Erik Thijs.

Zondagnacht wordt dan de laatste pint getapt in café Imperial.  Een ultiem bezoekje, een absolute must voor iedere Hertalsenaar, een lach en een traan... 

Foto's Johan Temmerman / NNieuws