Het meerdaagse muziekfestival Woodstock groeide in 1969 uit tot één van de belangrijkste evenementen in de Amerikaanse geschiedenis. Nu, 50 jaar later, komt er van 16 tot en met 18 augustus een nieuw Woodstock-festival in het Amerikaanse Watkins Glen in de staat New York.

In augustus 1969 werd in Amerika het wereldberoemde muziekfestival Woodstock gehouden in de kleine plaats Bethel, in de staat New York. Het werd Woodstock genoemd omdat dàt het centrum was van de toenmalige hippiecultuur.

Tijdens deze eerste editie van het festival kwamen, onder het motto "Three days of Peace and Music", meer dan 400.000 mensen samen. Op dat onvergetelijke podium stonden Jimi Hendrix, Janis Joplin, Joe Cocker en vele anderen.

Van 16 tot en met 18 augustus komt er nu dus -een halve eeuw later- een nieuw Woodstock-festival in het Amerikaanse Watkins Glen in het noorden van de staat New York. Het plaatsje Watkins Glen ligt op zo'n 200 kilometer van Bethel.

Wie er precies zal optreden komende zomer maakt de organisatie later bekend. De nieuwe editie valt samen met Pukkelpop in ons land. (VRT NWS)