Nog zo'n €40.000 is nodig om de legendarische Hnita jazzclub in Heist-op-den-Berg af te werken. Met de steun van muzikanten zoals Jef Neve, Daan en Isolde Lasoen verzamelt de club via een projectrekening bij de Koning Boudewijnstichting giften in.

Hnita Jazz Club van stichter wijlen Juul Anthonissen is een begrip in binnen- en buitenland. Het is één van de alleroudste nog actieve jazzclubs in Europa.  In het Torengebouw schitterden o.a. jazzmonumenten Art Blakey & The Jazz Messengers, Monty Alexander, Dexter Gordon, Horace Silver, Cedar Walton, Heath Bros, Toots Thielemans en veel meer jazzgoden.

In 2018 werd de club nieuw leven ingeblazen. Meer dan 100 vrijwilligers verenigden en brachten €250.000 bij elkaar om de Hnita-Hoeve, de vaste locatie van de club, aan te kopen.

Om de concertzaal aan de Lostraat verder in te richten, hoopt de club giften te krijgen van jazzferventen om zo uiteindelijk de laatste €40.000 te vinden.

Dankzij de samenwerking met de Koning Boudewijnstichting zijn giften vanaf €40 fiscaal aftrekbaar. Via een ludieke webshop kan je ook symbolisch een barkruk, theaterstoel of microfoon kopen.  Foto's HNITA archief Juul Anthonissen/N.

Wil je Hnita steunen : kijk op https://www.hnitajazzclub.be/steun-hnita/