'VC had, na de ondermaatse partij vorige week tegen Wuustwezel, wat recht te zetten', zegt Jan Deckers, pr van VC Herentals. Tegenstander van dienst was Oppuurs dat bij winst de koppositie in de reeks pakte. Maar zoals een nuchtere thuissupporter het na de wedstrijd verwoordde : "Hier zijn we goed weggekomen".

'Vreemd gegeven : nogal wat bezoekers gleden weg de eerste helft, terwijl het maanden niet meer geregend had. In de openingsminuut was er al meteen een grote kans voor Thomassen maar zijn poging werd nog net afgeblokt. Aan de overzijde gleed Bellens weg waardoor Jenart vrije baan kreeg. Zijn voorzet belandde bij Van Gool.

Op zijn schot kon doelman Vervoort niet anders dan de bal hoog in doel deviëren. 0-1 Voor de rest speelde de wedstrijd zich zowat af op de helft van Oppuurs. VC speelde vrank en vrij, maakte de bal ongrijpbaar. Uit een 8-tal hoekschoppen in de eerste helft kon Herentals niet scoren.

Even voor het half uur bereikte een voorzet van Bellens Voorspoels. De kopbal van Davy likte de deklat. Aan de overzijde leek een schaarse poging gevaarlijker dan ze was.

Op een volgende VC hoekschop ging een aantal spelers de lucht in en nu buffelde Voorspoels de bal wel voorbij Vandenbossche. Maar ref Gillis had ergens een duwfout gezien en het VC feest ging niet door. Een schuchtere poging van de thuisploeg eindigde in een hoekschop. Aan de overzijde kreeg Thomassen de bal voor doel. De volley van Vlaeymans ging nipt naast.

Roodwit kwam uit de kleedkamers met de wil om de achterstand om te buigen, met almeteen een schot van Vlaeymans dat voorlangs ging. Even later moest Morrissens zijn doelman ter hulp treden.

Diezelfde speler trapte wat later na op Voorspoels en mocht meteen gaan douchen. VC ging nu nog nadrukkelijker op de helft van de tegenstrever parkeren, bleef geduldig de bal rondspelen met halve kansjes. In minuut 70 al kende Vervoort geen probleem met een afstandschot.

De ene na de andere bezoekende aanval leverde niets op. In de 80e minuut kopte een thuisspeler, op hoekschop, tegen een andere thuisspeler en het leer vloog pardoes tegen de deklat. We moesten bijna zeggen dat de bezoekers hier goed wegkwamen.

De rest van de wedstrijd speelde zich weer af voor het doel van Vandenbossche. Minuut 80 voorzet Van Eynde tegen de arm van een Oppuurs verdediger. De scheids zag er geen strafschop in.

De leider werd nu lijder.

Minuut 82 : schot Bruyninckx, Vandenbossche pakt. Minuut 84 : Vlaeymans slalomt door de verdediging, Vandenbossche redt in hoekschop. Minuut 85 : Voorspoels mist op een haartje een voorzet van Van Eynde. Minuut 87 : kopbal Voorspoels, Vandenbossche duwt in hoekschop. VC kreeg de verdiende tegentreffer maar niet gescoord.

Oppuurs snakte naar het eindsignaal en dat kwam er even later ook. Het feit dat doelman Vervoort een relatief rustige tweede helft beleefde, zegt voldoende.
VC liet de nieuwe leider alle hoeken van het veld zien, was veruit de beste ploeg maar keerde onverdiend puntenloos huiswaarts.

Roodwit zakt weg naar een 13e plaats, en dat is, zeker met het voetbal dat in Oppuurs gebracht werd, niet een waarheidsgetrouwe weergave van de prestaties van roodwit. Dat VC al 3 weken niet maar tot scoren komt is een kanttekening in de marge.

Met een 3-punter volgende week zou het zich al terug in de subtop kunnen vestigen. VV Duffel moet dan maar het kind van de rekening worden. Aftrap om 15:00 u.'