Op zondag 24 september staat de "Met" van Vorselaar vol met lekkers. Op die dag organiseren Wijnbar Salute, Lou'k Up en Vorselazarus vzw het eerste foodtruckfestival in Vorselaar. Dit foodtruckfestival werd dan ook simpelweg "Lekker op de Met" gedoopt.

De organisatie heeft alvast een tiental foodtruck verzameld die allerlei lekkers zullen meebrengen die dag.

'We hebben vooral gezorgd voor diversiteit in ons aanbod, waardoor we voor iedereen iets in het aanbod hebben. Dit gaat van pasta, biologische frieten, crouques,..., tot zelfs onze eigen Vorselaarse 2290 kroket. Samen met "Op Bruno's wijze" hebben we de hoofden bij elkaar gestopt en we hebben onze eigen 2290 kroket gemaakt, gevuld met varkenswangetjes en ons 2290 bier. Deze kroket werd vakkundig voorgeproefd en meer dan goedgekeurd. Toch iets om naar uit te kijken.

Naast al het lekkers dat de foodtrucks te bieden hebben, denken we natuurlijk ook aan de dorstige mensen en voorzien we verschillende dranktrucks. We hebben een wijnbar, gin/tonic bar, whiskybar, koffiebar en een bierstand van Vorselazarus.

We willen we de mensen ook iets nieuws presenteren en hebben die avond een wijntasting en een whiskyteasing voorzien, telkens gegeven door experts in hun vak, Wim Sas van Wijnkennis en Jan van de whiskybar, Lord of the drinks. Met dit initiatief willen we iets meer zijn dan een foodtruckfestival en hopen we de mensen te overtuigen dat wijn en whisky twee prachtige werelden zijn waarin je je ontzettend kunt verdiepen.

Ook aan de animatie en kids hebben we zeker en vast gedacht, we hebben de standaard springkastelen en we voorzien twee keer een workshop smoothies maken, telkens gratis en begeleid door mensen van JNM. Kids on the dancefloor komt enkele leuke dansmoves voordoen en aanleren.

Voor de volwassen hebben we een leuk covergroepje gezocht en dit gevonden bij de The Lonely Tunes. Zij zorgen voor prachtige easy-listening muziek van de bovenste plank!!!

Vorselaar bestaat dit jaar eveneens 900 jaar en het feestweekend is letterlijk in het water gevallen. De uitgestelde historische wandeling is verplaatst naar het foodtruckfestival weekend, waardoor we nu een beetje van een feestweekend kunnen spreken tijdens het laatste volledige weekend in september'.

Meer informatie over ons foodtruckfestival: www.lekkeropdemet.be