Op zondag 29 april van 13 tot 18 uur is iedereen van harte welkom op de streekproductenmarkt aan de Molen van Ezaart, Keikenstraat z/n. Inwoners, lokale producenten en boeren bieden eigen geproduceerd lekkers aan.

Wie graag overschotjes uit eigen moestuin deelt, kan een deelkistje aanschaffen op de markt. Ook de molen zet de deuren open. Live muziek, een drankkraampje en lekkere hapjes uit de Kempense bakoven maken het feest compleet. Kom zeker een kijkje nemen!

Lekkers van eigen bodem, daar draait het om op deze streekproductenmarkt. Boeren uit onze gemeente bieden er vers gekweekte groenten en fruit aan. Maar je vindt op deze markt ook appelsap, vers hoeve-ijs, streekbier, schapenvachten,... gemaakt van grondstoffen uit Molse bodem.

Deelkistjes

Kweek je zelf groenten en fruit in je eigen tuin en heb je regelmatig overschotten die je graag uitdeelt? Dan kan je op de streekproductenmarkt een deelkistje aanschaffen. Bedoeling is dat je je overschotjes in dit deelkistje voor je huis zet en aanbiedt aan buren of passanten.

Receptenboekje en hapjes uit de Kempense Bakoven

Tijdens de streekproductenmarkt geniet je van heerlijke hapjes bereid in de Kempense Bakoven. Smaakt het naar meer? Koop dan zeker het receptenboekje met overheerlijke streekgebonden ovenschotels. Het boekje kost 2 euro.

Drankjes en muziek

Een lokale muziekband en een drankkraampje maken een bezoekje aan de markt extra gezellig.

Samenwerkingsverband

Dit project is een samenwerking tussen gemeente Mol en Balen met erfgoedcel k.ERF, Rozenberg S.O., vzw Den Brand, vzw De Schakel, Technisch Instituut Sint-Paulus en het Sint-Jan Berchmanscollege. De realisatie komt deels tot stand dankzij subsidies van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO), de Vlaamse overheid en de provincie Antwerpen.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, Geert Pouders, geert.pouders@dsomol.be, 0493 17 92 70