U bent hier

Lekkers met Streken bij jou in de buurt

Geel | Herentals | Kempen regio | Mol
01.02.2018 - 13.36u
Door: Jens Nnieuws Jens

Gedeputeerde voor Plattelandsbeleid Peter Bellens en zijn collega voor Landbouw en Economie Ludwig Caluwé stelden de vernieuwde website Lekkers met streken voor.

De provincie Antwerpen zet daarop haar hoeve- en streekproducten in de kijker. Het webadres www.lekkersmetstreken.be is zowat het enige dat hetzelfde gebleven is. De website kreeg een frisse look-and-feel, de zoekfunctie is geoptimaliseerd en je vindt er nu ook de verkooppunten van al dat lekkers op terug.

Welke hoeve- en streekproducten ken jij? Veel mensen komen niet verder dan hoeve-ijs of een lokaal biertje. Op de vernieuwde webstek www.lekkersmetstreken.be ontdek je maar liefst 356 hoeve- en streekproducten van 178 producenten verspreid over de hele provincie Antwerpen.

De meest voorkomende producten zijn bier, zuivel, aardappelen, groenten en kruiden. Naast alledaagse producten verdienen ook delicatessen en luxeproducten zoals hertenvlees, saffraan, gin en bierpralines het label hoeve- of streekproduct.

De gemeenten waar je de meeste producten en producenten vindt zijn Hove, Boechout, Antwerpen, Geel, Herentals en Mol.

Kraakverse website

De link www.lekkersmetstreken.be blijft bestaan, maar de look-and-feel is opgefrist en de zoekfuncties zijn sterk verbeterd. "Voortaan kan je ook gemakkelijker op een kaart zoeken naar het lekkers in jouw buurt. Nieuw aan deze website is dat alle hoeve- en streekproducten een plaatsje krijgen.

Er zijn niet langer criteria waaraan producenten moeten voldoen. De provincie neemt zo een belangrijke drempel weg voor producenten. Iedereen die een hoeve- of streekproduct aanbiedt, krijgt een plaats op de website.

Staat jouw product nog niet op de website en kom je wel in aanmerking? Signaleer het dan via de website www.lekkersmetstreken.be." aldus gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé.

"Producten die een lange geschiedenis kennen, gebaseerd zijn op een oud recept of verankerd zijn in de streek herken je aan het logo 'erkend door de provincie Antwerpen'.

Ook nieuw op de website zijn de verkooppunten. Producenten kunnen zelf doorgeven waar hun product verkrijgbaar zijn. Dat kan een plaatselijke markt zijn, de winkel van een andere producent, een supermarkt, enzovoort." vult gedeputeerde voor Plattelandsbeleid Peter Bellens aan.

Copyright foto Koen Fasseur voor provincie Antwerpen.

imageMeer nieuws

Veel volk op eerste fandag Cees Bol in Bouwel

Veel volk op eerste fandag Cees Bol in Bouwel
Grobbendonk 10.12.2019 - 06.08u

Verschillende gewonden bij botsing waterbus in Antwerpen

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 09.12.2019 - 16.59u

An Luyten : 'SAM ‘sensory & more’ kledinglijn voor prikkelgevoelige kids'

An Luyten : 'SAM ‘sensory & more’ kledinglijn voor prikkelgevoelige kids'
Herentals | Kempen regio | Provincie Antwerpen 09.12.2019 - 16.53u

De Lijn brengt Antwerpse feestvierders veilig thuis tijdens oud en nieuw

De Lijn brengt Antwerpse feestvierders veilig thuis tijdens oud en nieuw
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 09.12.2019 - 16.48u

Russische cargo klinkt zich vast aan ruimtestation ISS

Internationaal | Mol 09.12.2019 - 16.46u

Try-out William Boeva in Olen

Olen 09.12.2019 - 16.44u

De Lijn bestelt record aantal groene bussen

De Lijn bestelt record aantal groene bussen
Vlaanderen 09.12.2019 - 16.36u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto