Zwerfvuil, iedereen stoort zich eraan. In 2015 worden de inspanningen voor een properder Heist opgedreven. In het kader van het zwerfvuilbeleid staan heel wat acties op de planning.

Tijdens het weekend van 9 en 10 mei houden we in Heist-op-den-Berg een grote lenteschoonmaak. We vragen alle inwoners om voor eigen deur te vegen en in hun directe woonomgeving al het zwerfvuil op te ruimen. Een propere buurt is immers een plezantere buurt.

Neem deel aan de zwerfvuilwandeling op zondag 10 mei in Hallaar. Die vertrekt om 14 uur aan de parking in Hallaar-centrum (hoek Leopoldlei/Molenstraat). Tijdens de wandeling van ongeveer 4 km ruimen we rondslingerend afval op. De milieudienst zorgt voor vuilzakken en handschoenen. Het parcours is geschikt voor groot en klein, ook voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Na afloop, terug aan het startpunt, krijg je een drankje aangeboden.

Iedereen kan helpen in de strijd tegen zwerfvuil. Wist je dat in onze gemeente al 25 vrijwilligers actief zijn als 'groene' peter of meter? Ieder van hen houdt een stukje Heist proper. Ieder naar eigen vermogen. Pascal Van Acker uit Schriek is één van hen. Waarom hij groene peter is geworden?

1. "Omdat ik altijd al met de natuur ben begaan geweest. Vuil hoort nu eenmaal niet in onze natuur.

2. Als paracommando ben ik al gewend om vuil zeer nauwgezet mee te nemen in mijn rugzak tot het moment waarop ik het op de voorziene plaatsen kan achterlaten.

3. Zwerfvuil is een realiteit. Velen klagen erover. We kunnen honderden redenen vinden waarom mensen vuil achterlaten. En we kunnen honderden redenen vinden waarmee we onszelf overtuigen dat het niet ons probleem is. Om gewoon de andere kant op te kijken. Ik heb ervoor gekozen om er wel iets aan te doen.

4. Vuil trekt vuil aan.

5. Het zwerfafval in de grachten kan een normale afvoer van regenwater belemmeren, waardoor wateroverlast ontstaat."

Voel jij je ook geroepen om regelmatig de handen uit de mouwen te steken? Aarzel dan niet en contacteer de milieudienst om je gratis uitrustingspakket in ontvangst te nemen!
Geïnteresseerden zijn ook welkom op het overleg met de groene peters en meters op woensdag 6 mei om  20 uur in zaal 4 van cultuurcentrum Zwaneberg.