VC Herentals heeft zaterdagavond op een drassig veld tegen naaste concurrent Leopoldsburg de bakens niet kunnen verzetten.  Het werd 3-0.  VC blijft voorlaatste met 1 punt meer dan Bree, dat zondag nog speelt.  Of het bestuur van VC zondag in crisisvergadering gaat, werd niet meegedeeld.

VC Herentals stond in zijn eerste partij van het nieuwe jaar al meteen voor een zespuntenwedstrijd op verplaatsing bij het eveneens in degradatie verkerende Leopoldsburg. Bij de bezoekers nog steeds geen Mariën en Van Bouwel maar trainer Beyens kon wel rekenen op de twee nieuwelingen Cansizlar en Murtaza.

Ondanks Herentals nog fel in het behoud geloofde, werd het na amper twee minuten al met de neus op de feiten gedrukt. Op een hoekschop van de thuisploeg werd veel te slap verdedigd en Leopoldsburg stond meteen 1-0 voor. Rood-wit kon niet meteen een vuist maken, het was Doino die na een kwartier nog eens in actie moest komen na een afgeweken vrije trap.

Als de opdracht voor Herentals al moeilijk leek na die vroege achterstand werd ze na twintig minuten spelen zowaar nog moeilijker. Verdonck kreeg na een lichte fout een erg zware straf van de scheidsrechter, rechtstreeks rood en nog 70 minuten met een mannetje minder. Toch begon Herentals nadien beter te voetballen en kreeg ook zijn eerste kans via De Swert die draaide en op doel knalde maar de lokale doelman hield zijn netten schoon.

Wanneer even later Gueroui aan de noodrem gaat hangen trekt de scheidsrechter tot ieders verbazing slechts geel... In de slotseconden van de eerste helft kon Smeets van dichtbij nog uithalen maar zijn pegel ging hoog over doel.

De thuisploeg voerde in het begin van de tweede helft de druk wat op maar zowel Remans als Vankrunkelsven konden niet afwerken. Een minuutje later trof  Van De Kerkhof wel raak maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Rood-wit leek even een versnelling hoger te spelen want nog steeds in dezelfde minuut passeerde Van Leerdam drie lokale verdedigers maar zijn schot werd in de korte hoek door doelman Frederix onschadelijk gemaakt.

Aan de overzijde moest ook Doino bij de pinken zijn op een poging van Van Krunkelsven. Na een uur spelen konden de boeken helemaal toe. Smeets krulde een vrije trap perfect voor doel waarbij de bal tussen een bos van spelers in doel werd verlengd. Met nog 25 minuten op de klok kregen de nieuwkomers Cansizlar en Murtaza hun eerste invalbeurt maar lang konden zij de hoop op een terugkeer niet levende houden.

Amper twee minuten later nam Berrevoets de bal stevig op de slof en het leder verdween tussen Doino en de paal in doel, 3-0. Leopoldsburg had zijn schaapjes op het droge en nam wat gas terug. Vooral een technisch vaardige Cansizlar liet zich nadien opmerken met enkele knappe dribbels. De nieuwkomer passeerde twee verdedigers behield het overzicht en legde af op Verberne maar opnieuw had Frederix het laatste woord.

In de slotminuten forceerde Cansizlar zelf de opening maar zijn schot ging via de vingertoppen van Frederix en het doelkader in hoekschop. Ook Leopoldburg viseerde nog één keer het doelkader maar gescoord werd er niet meer.

Herentals zet op deze wijze het nieuwe kalenderjaar in mineur in. Het werd streng bestraft met de vroege rode kaart voor Verdonck maar kon in het algemeen opnieuw te weinig aanspraak maken op drie punten.

Je mag dan misschien wel de mooiste combinaties van de avond laten optekenen, als er 3-0 op het scorebord staat na 90 minuten brengt dat geen stap dichter in het behoud. Nu deze zespuntenwedstrijd ook niets opleverde zal je de punten moeten gaan halen tegen de betere ploegen in de reeks, iets waar het in heel de heenronde niet in geslaagd is...

VC Herentals speelde met: Doino Michiel; Van Doninck Jelle; Thomassen Martijn; Verberne Aart; Van Leerdam Ilja; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Van Roosbroeck Jens; Vanderschraelen Thomas; Van De Kerkhof Jeroen; Verdonck Simon

Bank: Dams Pieter; Van Den Vonder Thomas; Nawabi Murtaza; Cansizlar Derman

Vervangingen: 63e Cansizlar Derman en Murtaza Nawabi voor Van Der Schraelen Thomas en Van Roosbroeck Jens ; 78e Van Den Vonder Thomas voor De Swert Birger

Rode Kaarten: 17e Verdonck Simon ;

Gele kaarten: De Swert Birger (2e).   Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / NNieuws.