Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Let op voor valse mails over zogezegde tweede coronavaccinatie

Lokaal bestuur Mol ontving recent meldingen dat de eerstelijnszone BalDeMoRe valse e-mails kreeg over een tweede coronavaccinatie. De mail komt zogezegd van voorzitter ‘Sarah Verherstraeten’ en stelt dat je binnenkort een afspraak krijgt om voor de tweede keer gevaccineerd te worden.

Ga hier niet op in!

Ook al ziet de e-mail er erg geloofwaardig uit, het bericht is vals en een voorbeeld van phishing. Sarah Verherstraeten is voorzitter van de eerstelijnszone, maar heeft niets met deze mail te maken.

Het e-mailadres waarvan de valse uitnodiging verstuurd wordt, is tfritsch@hakikatcinta.com of een variant hiervan. Er is geen enkele link met de afzender. Deze e-mail is dan ook vals. Vaak kan je op basis van het e-mailadres al inschatten of de inhoud betrouwbaar is.

Phishing

Deze valse e-mail is een voorbeeld van phishing waarbij oplichters naar persoonlijke informatie (bankgegevens, codes, paswoorden,...) ‘vissen’ of proberen geld af te persen. De laatste tijd zien dergelijke berichten er zeer geloofwaardig uit. Ze proberen ook vertrouwen te wekken door je naam, adres of telefoonnummer in het bericht te verwerken.

Ben je toch slachtoffer geworden van oplichters? Verander dan paswoorden en codes, verwittig je bank en Cardstop en leg klacht neer bij de politie.

Meer info:

· www.safeonweb.be

· financien.belgium.be/nl/phishing

· temooiomwaartezijn.be

Deel dit artikel