De Letterfrettertournee slaat Hulshout ook dit jaar niet over.  Letterfretter wil van de bibliotheek een bruisende ontmoetingsplek maken. Daarom komt de auteur/illustrator Matthias De Leeuw in iedere bib op bezoek. Zorg dus dat je erbij bent als hij in onze bib komt vertellen en workshops geeft. De tournee is een literaire verrassing voor kinderen van 4 tot 10 jaar en hun families. Het is een gevarieerde mix van activiteiten rond letters, woorden, illustraties en boeken. Op 1 maart 2014 is een mooi slotmoment voorzien in Heist-op-den-Berg met een (interactieve) expositie en Letterfrettergasten.

Programma: Letterfretter 2014 met Mattias De Leeuw

 

-          Mattias toont…

Dit kleine museum toont je een verzameling tekeningen die het resultaat zijn van Mattias’ zwierige strijd achter de tekentafel. Wees welkom en treed binnen in de wondere wereld van De Leeuw… als je durft!

Vrijdag 28/02 om 17.00 uur wordt de tentoonstelling geopend in de bib van Heist op den Berg. De expo loopt van 01/03 tot 29/03/2014 en is te bezoeken tijdens de openingsuren van de Heistse bib.

-          Mattias houdt een wedstrijd…

Welke plek zou jij opzoeken als je meterhoge stelten onder je voeten had? Teken het op één van steltenloperbladen die je kan vinden aan de balie van de Hulshoutse bib en maak kans op een bijzondere prijs!

Vrijdag 28/02 om 17.00 uur heeft Mattias een afspraak met jou en je tekening in de bib van Heist op den Berg.

-          Mattias sluit af met fijne gasten…

 

Kom genieten van de gekke verhalen over Magnus van Kim Crabeels en Sebastiaan Van Doninck of duik mee in het Arabische sprookje van Laila Koubaa. Of sluit de namiddag af met de Doos van De Meneeren en De Zuurtjes van Jaap Robben en Benjamin Leroy. Doorlopend kan je ook de expo van Mattias De Leeuw bezoeken, de Bibbeldezen ontmoeten, jezelf laten grimeren,…

Zaterdag 1/03 van 14.00 tot 16.30 uur vindt het Letterfretter slotmoment plaats in de bib en het CC van Heist op den Berg.

Meer info over de Letterfretter kan je vinden op www.hulshout.be/bibliotheek of www.artforumvzw.be. Inschrijven voor de activiteiten van 01/03 kan via de bib van Hulshout (015 22 40 17) of rechtstreeks via de bib van Heist op den Berg (015 24 57 44). Alle activiteiten zijn GRATIS!