Levensloop Herenthout heeft de verwachtingen van de organisatoren en vrijwilligers ruim overtroffen. Op het einde van de 24 urenactie met wandelen en lopen sloot de teller met de opbrengst af op 95.900 en dat is een ongehoord hoog bedrag.

Twee dagen lang werden 70 vechters, jong en oud die vechten tegen kanker, verwend en gesteund. De 37 deelnemende teams kregen 1300 deelnemers aan de start die een of meerdere uren op de piste stapten.

Yves Peeters en Tom Harzé waren de 2 moedigen die het warme weer trotseerden en de 24u onafgebroken afstapten. Ook de twee brandweermannen van het korps van Herenthout en Grobbendonk stapten met 2 persluchttoestellen op hun rug (toch 34 kg) hun rondjes af. En zo waren er nog heel wat knappe prestaties.

Rode Duivels

In de namiddag werden er heel wat cheques overhandigd aan de organisatoren van Levensloop. Okra schonk 850 euro, De Dag van de Burger 500 euro, een door alle Duivels gesigneerd truitje werd geveil voor 350 euro, voor een t-shirt van de gekende dj Mark with a K (Tomorrowland) had een fan 1001 euro over. De DJ verdubbelde dat bedrag nog eens.

De finale van het evenement werd ingezet met een wervelend optreden van Prins carnaval Serge I, zijn nar, de Gilde van de Prinsen en vooral de Dansmariekes. Ook het optreden van MIM, Muse in Motion werd door het publiek gesmaakt.

Met het oplaten van de balonnen van Hoop werd nog een knap orgelpunt achter deze editie van Levensloop gezet. De organisatoren hopen ook volgend seizoen een actie Levensloop te organiseren.

Het ingezamelde bedrag van 95.900 euro is een voorlopig totaal. De organisatoren maken zich sterk dat de 100.000 euro wordt overschreden. De tapkranen liepen nog volop en een aantal sponsors moesten hun sponsorgeld nog storten.