Davidsfonds Oevel organiseert een lezing over De Belg en zijn wijn, met proeverij, door wijnkenner Filip Salmon, op donderdag 23 februari 2017 om 20 u in de raadzaal van het gemeentehuis te Westerlo.

Wijnhandels, wijnbouwers, wijnproeverijen, wijnclubs... Ons land is een schatkamer als het over wijn gaat. We hebben de beste wijnen ter wereld in onze kelders liggen en het aanbod om ze te proeven of te kopen is duizelingwekkend.

Filip Salmon, gepassioneerd wijnkenner, schreef er zijn derde boek 'De wijnbijbel van België' over, een naslagwerk van 400 pagina's.

In zijn uiteenzetting leert hij u alles over de Belg en zijn wijn. Hij vertelt u meer over regionale verschillen in wijnbeleving, over hoeveel en welke wijn we zoal drinken; zelfs de Fransen beschouwen ons als ware wijnkenners.

Hij geeft u tips over het kopen en bewaren van wijn, welke wijnkenners u zeker moet volgen, enz. De avond wordt afgesloten met een proeverij van een paar schitterende Belgische wijnen.

De inkom bedraagt € 10 (davidsfondsleden) en € 12.

Inschrijven voor 10 februari op rek.nr. BE28-0011-8813-5620 van Davidsfonds Oevel, of bij W. De Peuter, Tongerlostraat 34 Oevel (014/23 46 44).