Op vrijdag 17 maart 2017 organiseert de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking van Grobbendonk de lezing 'Het gezicht van de oorlog' van Rudi Vranckx in De Volle Vaart (Vaartkom 6, Grobbendonk).

Iedereen kent Rudi Vranckx van het VRT-nieuws. Hij houdt zich vooral bezig met internationale conflicten (Irak, Libanon, Israël, Palestina). Van opleiding is Rudi historicus, hij studeerde Hedendaagse Geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Leuven. Na zijn studies startte hij als onderzoeker het Centrum voor Vredesonderzoek aan de KU Leuven, waar hij scenario's en films over oorlog en vrede maakte.

Met zijn lezing 'Het gezicht van de oorlog' neemt Rudi je mee naar een decennium oorlogsverslaggeving. Via zijn gelijknamige boek brengt hij aangrijpende verhalen en getuigenissen die het nieuws vaak niet halen, maar een unieke blik werpen op het leven tijdens de oorlog.

De lezing start om 20.00 uur. Tickets voor deze lezing kosten € 5 en kunnen gereserveerd worden via www.grobbendonk.be/tickets-evenementen of via de dienst vrije tijd (3de verdieping gemeentehuis).

In samenwerking met Vormingplus Kempen.