U bent hier

Lezing Te Gek met Annick Ruyts

Olen
21.01.2015 - 08.17u
Door: Peter Caers

VRT-journaliste Annick Ruyts komt op 5 februari vertellen over de ontmoetingen die ze had tijdens het maken van de Canvas-reeks 'Te Gek'. Ze brengt de invloed van onze snel veranderende maatschappij op onze geestelijke gezondheid in kaart.

Veel mensen slikken antidepressiva, het zelfmoordcijfer is schrikwekkend hoog, iedereen kent wel iemand die in behandeling is bij een psycholoog of een psychiater, overal hoor je verhalen over eetstoornissen, depressies, verslavingen,... Psychische aandoeningen worden verklaard aan de hand van een foutje in de hersenen of een tekort of teveel aan een bepaalde stof.

VRT-journaliste Annick Ruyts gaat dieper in op deze thema's. Ze reist doorheen ons hoofd en onze manier van kijken en leven. Ze vertelt in deze voordracht over de ontmoetingen die ze had tijdens het maken van de Canvas-reeks 'Te Gek'. Ze sprak met mensen die de diagnose kregen van burn-out, borderline, gameverslaving, autisme, ADHD, schizofrenie en ontmoette geïnterneerden en kinderen uit vechtscheidingen. Annick brengt de invloed van onze snel veranderende maatschappij op onze geestelijke gezondheid in kaart.

Deze lezing is een samenwerking van het cursusteam en Vormingplus Kempen.

Praktisch

donderdag 5 februari om 20.00 uur;bovenzaal ontmoetingscentrum De Vrede, Lichtaartseweg 131;je betaalt 4 euro aan de inkom, vooraf inschrijven is niet nodig.

Info: dienst vrije tijd, Boekel 7, 014 27 94 22, vrije.tijd@olen.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto