U bent hier

Liam (10) : 'Opa, ik word brandweerman, goe?' - extra foto's

Herentals | Kempen regio | Neteland
16.09.2018 - 22.34u
Door: Herman Gezelle

De opendeurdag van brandweer Kempen post Herentals werd zondag traditioneel een leerrijke en amusante dag voor jong én oud. Onder een stralende zon demonstreerden de top-brandweerteams o.a.  het bevrijden van verkeersslachtoffers, het inoefenen van reanimatietechnieken en een demo met airbags in personenwagens.

Meerijden met een reuzengrote brandweerwagen blijft voor de kinderen én de ouders de max op zo'n opendeurdag. Ook zelf bluswater onder hoge druk spuiten, of met een échte helm en pompierskledij geblinddoekt je weg weten te banen.

'Opa, ik wil brandweerman worden, goe?'

'Opa, ik wil brandweerman worden, goe?', riep Liam (10) uit de Kapittelbossen. ''t Is hier zo plezant en cool om mee te mogen rijden met die toffe brandweermannen van Herentals. Moet ik nu nog naar school blijven gaan?...'

Het was de hele dag gezellig aanschuiven om een plaatsje in een mega-brandweerwagen te veroveren. Meer dan 1.500 brandweerfans vonden het méér dan een topdag, volop met respect voor de inzet van de spuitgasten, het hele jaar door, alles voor onze veiligheid. 

Wil je meer info rond vacatures, vrijwilliger worden, eens met het tof brandweerteam kennis maken en naar hun ervaringen luisteren - kijk HIER.

Tekst en foto's Peter Verstraeten/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto