De Liberale Vrouwen uit Herentals zien dit jaar af van een standje op de Herentalse Kerstmarkt. De vereniging kreeg van Toerisme Herentals vzw een brief waarbij gesteld werd dat de vereniging een aantal bepalingen van het kerstmarktreglement naast zich had neergelegd.

Dat zou aanleiding gegeven hebben tot een aantal vechtpartijen.

Zo werd er o.a. alcoholische dranken in glazen geschonken terwijl dit verboden was. Ook de hoeveelheden sterke drank waren daarbij buiten proportie. 

Een verwonderde Annita Maes, voorzitter Liberale Vrouwen Herentals : 'We hebben tijdens de kerstmarkt niets in glas geschonken. We hebben trouwens ook het sluitingsuur gerespecteerd. De reactie van Toerisme komt méér dan een half jaar na het event.  Dat is rijkelijk laat en onbegrijpelijk.  

Hoe kan één vereniging verantwoordelijk gesteld worden voor vechtpartijen? Het publiek is na de kerstmarkt ook nog naar de lokale café's iets gaan nuttigen. Dat hoort erbij.  We staan op de kerstmarkt, net als de collega's verenigingen, louter om onze kas te spijzen en toch een beetje ook voor naambekendheid.'

Paul Snoeys, voorzitter Toerisme Herentals VZW : 'Onze brief van 4 augustus was enkel en alleen uitgestuurd om de betrokken verenigingen een faire kans te geven om maatregelen te voorzien en er zo voor te zorgen dat de Kerstmarkt in een veilige en gezellige sfeer kan verlopen.'

De Liberale Vrouwen mochten dit jaar nog deelnemen, maar dan moesten ze een plan met bijkomende maatregelen voor veiligheid en orde voorleggen. De Liberale Vrouwen zien daarvan af.

Foto's Marcel Nelis / NNieuws