Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lichtaartse Bloemenwijk viert Chic Ellentrik en einde van fase 2 en 3 masterplan

Chic Ellentrik

De voorbije maanden kregen 34 elektriciteitskasten in Kasterlee, Lichtaart en Tielen een metamorfose. Het project Chic Ellentrik zorgde voor een verfraaiing van de grijze nutskastjes.

Op maandag 11 september werden de mooie kasten feestelijk onthuld in de Lichtaartse Bloemenwijk. Eerder dit jaar werden ook fase 2 en 3 van de werkzaamheden in de Bloemenwijk afgerond. Daarom werden, naast alle betrokkenen bij Chic Ellentrik, ook alle bewoners van de Bloemenwijk uitgenodigd om te klinken op de investeringen in hun wijk.

De cultuurdienst lanceerde in het begin van dit jaar een oproep voor kunstenaars die een link hebben met Kasterlee om hun werk in te dienen voor het opfleuren van de kastjes. Per deelgemeente is er een thema: in Kasterlee is dat ‘fantasie’, in Lichtaart is dat ‘fauna en flora’, en de kunstwerken in Tielen kaderen binnen het thema ‘terug in de tijd’.

De kunstwerken werden aangebracht via beschilderingen of stickers. 21 kunstenaars dienden hun voorstel in. Je kan hun werk bekijken op 8 kasten in Kasterlee, 15 kasten in Lichtaart, en 11 kasten in Tielen. 

Wie alle kasten wil ontdekken, kan dat doen via verschillende wandelroutes. Op www.kasterlee.be (kijk bij Chic Ellentrik) vind je de plannen en GPX-bestanden van de wandelroutes. Je vindt er ook meer info over de kunstenaar, het kunstwerk en de locatie van de kast.

In de Lichtaartse Bloemenwijk gebeurden de voorbije jaren al heel wat werkzaamheden. Deze verlopen in verschillende fases. In de eerste fase werden de ruimte aan de Kringwinkel, het speelplein en de Anjerlaan heraangelegd en verfraaid. Vorig jaar werden fase 2 en 3 uitgevoerd. Hierbij werden de Meibloemlaan, Boterbloemlaan en de Margrietlaan heraangelegd. De ruime groene zones werden heringericht en dat gebeurde met veel aandacht voor de beleving van de inwoners.

De voorbereiding van de volgende fase (Kapelhof en Korenbloemlaan) gebeurt in 2024, zodat de uitvoering kan gebeuren in 2025. Voor de daaropvolgende fases is het de ambitie van gemeentebestuur Kasterlee om dit ritme aan te houden. Namelijk telkens een jaar van voorbereiding te voorzien, en daarna een jaar van uitvoering.

“Chic Ellentrik zorgde voor pareltjes in het straatbeeld van Kasterlee, Lichtaart en Tielen. De meeste verfraaide kasten vind je in de Bloemenwijk, daarom is het de ideale locatie om Chic Ellentrik in de kijker te zetten”, stelt schepen van cultuur en openbare werken Guy Van de Perre.

“Tegelijkertijd kunnen we er samen met de inwoners klinken op de werkzaamheden die gebeurd zijn en op het fijne samenleven in hun wijk”.

 

 
Chic Ellentrik

Deel dit artikel