Afgelopen weekend namen heel wat bubbels deel aan de winterse avondwandelingen langs opvallende lichtfiguren in Herentals.  Die brengen tot 10 januari wat kerstsfeer in deze bizarre tijden. 

'Nu we allemaal zowat verplicht thuis moeten blijven, is dit wel een ontspannend initiatief om met je naaste bubbel wat kerstsfeer op te snuiven', zegt wandelaar Ludo Selis. 

'Toerisme werkte in de 3 centra een afzonderlijke wandeling langs lichttaferelen uit', zegt burgemeester Mien Van Olmen. 'In Herentals-centrum volgen de wandelaars daarbij de vaste historische stadswandeling om alle figuren te ontmoeten, in Noorderwijk en Morkhoven zijn meer kindgerichte tochtjes uitgestippeld rond de thema's Disney en dieren.

Daarnaast laten we door een lokale firma ook de Lakenhal op de Grote Markt, de dreef in Noorderwijk en de Sint-Niklaaskerk in Morkhoven mooi uitlichten. Daarbij kiezen we bewust voor een vast lichtspektakel en niet voor een geprojecteerde show waarbij mensen moeten wachten tot die weer begint', klinkt het.

De lichtfiguren blijven er een volle maand staan tot 10 januari. Wandelen is zowat het enige dat we nog mogen doen, maar we dringen er ook op aan om de tocht in eigen bubbel te maken, zeker niet met meer dan vier personen tegelijk.'

Bronzen klinknagels

De verschillende wandeltrajecten zijn in principe vanaf vrijdag online te vinden, maar ook op papier bij de toeristische dienst in 't Schaliken af te halen. In Herentals start de tocht van 5 kilometer op de Grote Markt en volg je de bronzen klinknagels, in Morkhoven en Noorderwijk gaat het om trajecten van ongeveer 3,5 kilometer waarbij reflecterende figuurtjes de weg wijzen.'

Of deze wandelingen invloed op de besmettingsgraad in Herentals gaan hebben, moet nog bevestigd worden.

Onze fotograaf Mark Jaspers trok met z'n bubbel mee op wandeltocht in een feeëriek Hertals.