Soms reageren ondernemers pijlsnel op een verzoek of opmerking van inwoners of raadsleden. Supermarkt Lidl Herentals is zo'n een prachtig voorbeeld.  Lidl heeft het schepencollege van Herentals in snelheid genomen.  De zaak van de gerooide haag rond de winkelparking kaartte raadslid Hubert Vanooteghem (N-VA) dinsdagavond op de gemeenteraad aan. Die vroeg of de stad aan de eigenaars van de kersverse supermarkt kon vragen het stevige hekwerk rond hun nieuwe parking te vervangen door een inlandse haag van meidoorn of haagbeuk. De oude haag, die vroeger de parking van de winkel van Van Den Broeck-Beenckens omgordde, werd gerooid tijdens de heraanleg van de parking.

“Lidl zadelt Herentals op met een zoveelste lelijk uitzicht op een parking. Recht tegenover de historische sites van het begijnhof en het stadsarchief en in een voor de rest groene omgeving is dat allesbehalve mooi”, merkte een attente Vanoothegem op.

Njet van schepencollege

Mien Van Olmen (CD&V) schepen van Ruimtelijke Ordening en Leefmilieu reageerde : 'De stad is helemaal niet van plan om Lidl de vraag te stellen om de haag heraan te planten.  We gaan de mogelijke overtredingen rond de groene buffer aan politie Neteland overmaken die een PV gaat opstellen.'

Direct een 'Ja' van Lidl

Bij Lidl echter namen ze de zaak meteen ernstig en wachtten ze zelfs het verzoek niet af. Op de vraag van Nnieuws of Lidl openstaat voor het verzoek van raadslid Van Oothegem,  antwoordde  nationaal Lidl-woordvoerder Pieterjan Rynwalt, na overleg met z'n management :  “Wij begrijpen het verzoek ten volle.  We gaan uit eigen beweging stappen ondernemen om opnieuw een haag rond die parking aan te planten. We gaan daarvoor contact opnemen met de eigenaar van onze site daar.  We zijn nog nieuw in Herentals en willen geen controverse. We willen een sympathieke winkel zijn.  Daarom plannen we meteen actie'.

 

De eigenaar van de site Roel Vandenbroeck uit Herentals is akkoord dat Lidl de haag heraanplant.

Foto's J. Temmerman / archief Nnieuws opening Lidl.