U bent hier

Liefhebbers Zaalvoetbal Cup (760 clubs) beëindigt seizoen

Kempen regio
16.04.2020 - 19.19u
Door: Lex Verellen

De Liefhebbers Zaalvoetbal Cup heeft beslist om het seizoen vroegtijdig te beëindigen nadat de wedstrijden eerder al sinds 12 maart waren stilgelegd.

Gevolgen voor de competitie

De niet gespeelde wedstrijden krijgen geen uitslag en tellen dus niet mee in de eindstand. De rangschikking gebeurt volgens het gemiddelde aantal behaalde punten per wedstrijd.

Algemeen Manager Kris Verbert:"Ploegen wiens kansen op promotie of behoud worden aangetast mogen van ons zelf kiezen in welke reeks zij volgend seizoen aantreden. Wij zorgen vervolgens wel dat de puzzel in elkaar past. We hebben zo veel reeksen dat er altijd wel ergens een plaatsje vrij komt."

Compensatie voor de clubs
Als compensatie voor het vroegtijdig stopzetten van de competitie krijgen alle 760 clubs 20% korting op hun bijdrage voor volgend seizoen. Zo betalen ze slechts €198 ipv €247.

"We wilden niet afkomen met een peulschil, of met een uitstel van betaling. Dan doe je beter niets. We zullen zelf wat besparen om dit mogelijk te maken want we vinden dat dit het juiste is om te doen. Wie de compensatie niet nodig vindt vragen we om ze aan een goed doel te schenken."

Vooruitzichten volgend seizoen

Voor volgend seizoen is al een plan van aanpak bekendgemaakt. De maanden mei en juni 2021 worden achter de hand gehouden om wedstrijden te herplannen als er in de herfst een nieuwe lockdown zou plaatsvinden.

Dat zou moeten volstaan aangezien rond nieuwjaar een vaccin verwacht wordt. In de beginfase zullen ook bijkomende hygiënemaatregelen gelden en worden er geen supporters toegelaten.

"We omschrijven de Liefhebbers Zaalvoetbal Cup vaak als een sportieve, leuke en betaalbare manier om je vrienden regelmatig te blijven zien. Die rol willen we graag weer opnemen vanaf september. Maar laat ons nu vooral onze steun betuigen aan de vele getroffen families en aan alle helden in de frontlinies."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto