Het overlijden van de Griekse popgod Demis Roussos heeft bij heel wat muziekfans mooie herinneringen aan zijn knappe liedjes doen ophalen.

Lien Coenen is niet direct een fan van Demis Roussos maar de advocate uit Vorselaar dacht dinsdag toch meteen terug aan haar optreden van 20 jaar geleden samen met de Griekse zanger. Lien was toen bijna 9 jaar, volgde balletschool bij de Herentalse Inge Luyten en was uitverkoren om tijdens de derde Candelight Kerstshow van Radio Herentals in de finale een balletnummer te dansen terwijl Demis Roussos het nummer Silent Night zong.

Lieve Barbara Dex

Radio Herentals had die bewuste 23 december 1994 heel wat ronkende namen op de affiche staan: Willy Sommers, Barbara (Dex), Helmut Lotti, Niels William, sierden de affiche van het concert in de Bloso-sporthal. Van de pleiade van vedetten lag de jonge Lien helemaal niet wakker en zenuwen had ze helemaal niet. Het was integendeel de ervaren Demis Roussos die het op zijn zenuwen kreeg. Lien kreeg zoveel applaus en Roussos had er geen gepast antwoord op. Er mochten geen foto's genomen worden van het optreden. Maar een clandestiene fotograaf (ondergetekende) kon het belangrijke moment toch voor altijd vereeuwigen. En zie 20 jaar later....

Wat herinnert Lien zich nog van het concert? Lien Coenen: "Willy Sommers was toen samen met Isabelle A en ze lieten dat wel zien in de coulissen. Barbara Dex was keilief. Helmut Lotti stond vlak voor zijn grote doorbraak met de reeks Helmut Lotti goes Classic. En voor het podium stond een reeks magere kerstbomen als decor."