U bent hier

Lien Coenen nieuwe voorzitster Derde Wereldwinkel in Vorselaar

Vorselaar
10.05.2014 - 10.04u
Door: Peter Caers

De Algemene Vergadering van Oxfam-Wereldwinkel Vorselaar heeft Lien Coenen aangeduid als nieuwe voorzitter. Bovendien werd de Raad van Bestuur versterkt met Ann Gebruers en Sofie Cambré. De Algemene Vergadering nam dankbaar afscheid van uittredend voorzitter Mizel Gebruers en drie leden van de Raad van Bestuur. Zij blijven allen als vrijwilliger aan de slag.

Oxfam-Wereldwinkel Vorselaar zocht het afgelopen jaar naar nieuwe bestuurders om haar werking nieuw leven in te blazen. Mizel Gebruers, Susy Ceulemans, Inge Defré en Ann Coenen geven de fakkel door aan de nieuwe voorzitter en twee nieuwe bestuurders, maar blijven zich verder inzetten voor de vzw.

Kersvers voorzitter Lien Coenen is al geruime tijd vrijwilliger in de Wereldwinkel van Vorselaar. Zij deed al ervaring op binnen de werking van Oxfam Wereldwinkels in Vlaanderen en in Vorselaar zodat zij dus met veel bagage aan haar voorzitterschap begint. Bovendien kan zij rekenen op de hulp van een ervaren team medebestuurders en een enthousiaste en geëngageerde groep vrijwilligers. Ook nieuwe bestuurders Ann Gebruers en Sofie Cambré vervullen al lang een belangrijke rol in de vzw.

Vrijwilligers welkom

Sinds de oprichting in 1992 is Oxfam-Wereldwinkel Vorselaar een vaste waarde geworden in het Vorselaarse verenigingsleven. Meer dan 50 gemotiveerde vrijwilligers zorgen elke dag voor een bloeiende winkelwerking en zetten meermaals per jaar eerlijke handel in de kijker.

De Wereldwinkel is immers niet zomaar een winkel, maar een winkel die een rechtvaardige aankoopprijs betaalt aan zijn producenten uit derdewereldlanden. De producenten en hun gemeenschap zijn daardoor in staat om écht te voorzien in hun levensonderhoud, in het onderwijs van hun kinderen en in het realiseren van hun plannen. De Wereldwinkel staat voor prima producten die werden aangekocht via eerlijke handel, met aandacht voor goede arbeidsomstandigheden en respect voor mens en milieu. Dat is de boodschap die samen met de producten wordt verkocht. Via acties en vormingen werkt de Wereldwinkel aan bewustwording over onrechtvaardige wereldhandel bij publiek, overheid en bedrijven. Dankzij de verkoop van producten van eerlijke handel krijgen consumenten een concreet alternatief.

Lien Coenen: "Dat is meteen ook de basis voor de motivatie van de vrijwilligers én van de klanten. Dat door jouw aankoop en engagement een producent een eerlijke prijs voor zijn product krijgt, geeft een gevoel van maatschappelijke betrokkenheid. Om dat waar te maken, kunnen we rekenen op een team van toegewijde vrijwilligers die in de winkel staan, evenementen organiseren en ook achter de schermen veel werk verrichten. Zonder hen zou de winkel niet kunnen bestaan. Ik hoop dat we de volgende jaren onze groep nog kunnen uitbreiden en dat we samen in Vorselaar eerlijke handel kunnen blijven promoten."

Oxfam-Wereldwinkel Vorselaar wenst het vernieuwde bestuur veel succes.

Heb jij zin om ons team te komen versterken, of heb je andere vragen? Neem gerust contact op.

Lien Coenen - Voorzitter Raad van Bestuur van Oxfam-Wereldwinkel Vorselaar vzw

info: lin_coenen@hotmail.com

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto