De Antwerpse Jobstudent voor 2017 is de 17- jarige Lien Meeuwssen bij CT Paramedics in Grobbendonk. CT Paramedics is een bedrijf met een hart in de zorgsector. "We ondersteunen de zorgverstrekker, meer bepaald verpleegkundigen en zorgkundigen in hun dagdagelijkse activiteit van thuisverpleging.

CT Paramedics is een klantgerichte organisatie die de nodige diensten en service aanbiedt en ervoor zorgt dat zorgverstrekkers voorzien worden van de nodige opleidingen", legt CEO Elly T'Seyen uit. "We bouwen aan een netwerk van dienstverleners om de patiënten centraal te stellen en zorgen ervoor dat deze langer thuis kan blijven", luidt het nog.

UNIZO wil samen met partner ADMB aan de hand van de wedstrijd 'jobstudent van het jaar' het belang van de jobstudent voor werkgevers benadrukken. UNIZO provincie Antwerpen wenst naar aanleiding van deze bekroning bij de start van het nieuwe schooljaar iedere leerling en student veel succes toe en een jaar waarin zij ook binnen hun leeromgeving voldoende kansen krijgen om hun ondernemingszin verder te ontwikkelen.

Lien Meeuwssen werkt tijdens de zomermaanden bij CT Paramedics waar ze voorschriften digitaliseerde en het onthaal en de receptie voor haar rekening nam.

Lien Meeuwssen en CT Paramedics bewijzen dat een jobstudent een belangrijke meerwaarde voor de onderneming kan zijn. Enerzijds zorgen jonge mensen met nieuwe, frisse ideeën voor verdere innovatie binnen een bedrijf. Anderzijds doen jobstudenten een pak werkervaring op die zij kunnen gebruiken om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Het biedt hen de kans om aan het bedrijf waar zij als jobstudent aan de slag zijn te laten zien wat ze in hun mars hebben. Of de ondernemer kan hen laten proeven van de noodzakelijke realiteitszin die nodig is om succesvol een eigen bedrijf op te starten.

CEO Elly T'Seyen over Lien: "Ze is is een studente (judoka)aan de topsportschool in Merksem. Ze behaalde er mooie resultaten zowel in theorie als in de sport. Ze werd dit jaar nogmaals Belgisch kampioene. Ze heeft talent. Op Europees vlak heeft ze echter enkele tegenslagen gehad met blessures, operaties en revalidatie tot gevolg.

Maar het is een doorzetter, ze ziet alles positief en gaat met een bepaalde flair door het leven.Door de intensieve trainingen doorheen het academiejaar komt ze er niet toe om een studentenjob te doen.

Deze zomer ging ze wel op zoek naar een job, die ze combineert met haar huidige revalidatie na een knieblessure. Ze kijkt uit naar haar eerste loon dat ze zal verdienen en ik ben er zeker van dat ze er leuke dingen mee zal doen of ze goed besteed. Maar vooral ze geniet van haar job en vindt het supertof om bij CT Paramedics dit te mogen ervaren."

Tot slot...UNIZO provincie Antwerpen wenst bij de start van het nieuwe schooljaar iedere leerling en student veel succes toe en een jaar waarin zij hun ondernemingszin kunnen ontwikkelen.'