Heel wat Herenthoutse voetbalfans en supporters van KSK Lierse laten de eerste carnavalstoet aan zich voorbij gaan. KSK Lierse heeft hen zondagnamiddag immers harder nodig dan de Stoeters zelf.

KSK Lierse moet winnen tegen Roeselare om zo periodekampioen in de 2e periode te worden. Niemand twijfelt er immers aan dat Antwerp zondag thuis wint van Lommel. Volgen dan nog 2 testwedstrijden tegen datzelfde Moeskroen om definitief opnieuw naar de hoogste klasse van het voetbal door te stoten.

Het rapport van KSK Lierse over het ganse seizoen oogt niet slecht. Eerste in de algemene stand met 5 punten voor op Roeselare en dus algemeen kampioen. Maar voor de start van de competitie wisten de Lierenaren dat enkel de 2 periodekampioenen via testwedstrijden konden uitmaken wie naar de hoogste klasse van het voetbal promoveert. Vervelend, maar het is zo.

Ook al heeft KSK Lierse daarnaast nog de productiefste aanval en de beste verdediging, het mag zondagnamiddag niet meer foutlopen. Die 2e periodetitel is van KSK Lierse.

KSK Lierse-Roeselare, zondagnamiddag 16u.