Lierse Kempenzonen heeft vanochtend een dossier ingediend en verdedigd voor het BAS. Deze namiddag volgde er al een beslissing: Lierse behaalt een licentie voor 1B.

Onze CEO Yorik Torreele met een eerste reactie: "Er is de laatste weken door velen hard gewerkt aan de voorbereiding van deze zaak. Vandaag hebben we een uitgebreid dossier ingediend waarin we aantonen dat we financieel, structureel en organisatorisch klaar zijn om stappen te zetten.

Ik ben enorm fier dat we onze licentie voor 1B hebben kunnen behalen. Onze taak is volbracht. We wachten nu af en gaan de situatie in het Belgische voetbal op de voet volgen.

Laat het duidelijk zijn dat Lierse klaar is om te groeien zowel in 1B als in de eerste amateurklasse"

Voorzitter Luc Van Thillo (foto) is uiteraard ook tevreden: "Eerder deze week kregen we al een positief advies van de licentiecommissie van de KBVB. Het BAS is dit standpunt gevolgd.

Ik wil iedereen bedanken die aan dit dossier gewerkt heeft. We gaan nu de evoluties in het Belgische voetbal afwachten. Lierse is klaar om stappen te zetten in welke reeks dan ook. En wat er ook gebeurt, we komen altijd terug!"

Foto Nnieuws.