Lierse heeft zijn eerste duel na Chris Janssens gewonnen. Hazoerov maakte de beide doelpunten tegen AA Gent. Bob Peeters blijft met 1 op 9 achter sinds hij bij AA Gent aan het roer staat.

Lierse begon scherp, fel aangevuurd door Ramzy, die toch de belangrijkste van het Lierse trainerstriumviraat blijkt. Hazoerov trapte knap, maar miste het doelkader. De Bulgaar kende wat later wel succes.

Melli versloeg met een onoordeelkundige deviatie bijna zijn eigen doelman, maar Padt redde met een snelle reflex. Op de herneming van Hazoerov had hij echter geen verhaal.

AA Gent zette daar amper iets tegenover, al schotelde Mboyo zijn maatje Kola een open doelkans voor. De Zambiaan schoot ver over en naast.

Na de rust zette Gent alles op alles, maar zonder veel overleg en samenhang. Verder dan twee kopballen van Kola, de eerste nipt naast en de tweede pal op Sels, kwam het niet.

Aan de overkant profiteerde Hazoerov opnieuw van geblunder. Hij wipte de bal over Padt na een flauwe terugspeelbal van Maréval.

Lierse neemt minstens voor even afscheid van de degradatiezone, Bob Peeters en Gent hebben nog een lange weg af te leggen om een plaats in Play-off I te bemachtigen.

(belga)