Anderlecht heeft met 10 competitiezeges op rij een uitroepteken gezet achter een indrukwekkend 2012. Lierse was het laatste slachtoffer dat moest zwichten: 4-1. Mbokani, Jovanovic, basisspeler De Sutter en Vargas scoorden.

Lierse blijft troosteloos in de gevarenzone.

De spelers van Anderlecht verkeerden al in vakantiestemming, want het eerste halfuur was bepaald inspiratieloos. Het was integendeel Lierse dat het meeste gevaar stichtte, via Elgabas en vooral Bourabia, die de 0-1 had moeten maken.

Anderlecht had de boodschap begrepen. Het toonde zich erg efficiënt. Bruno leverde de perfecte assist af voor de hoog klimmende Mbokani en De Sutter, die na zijn sterke prestatie en twee goals in Genk in de basis mocht starten, bood Jovanovic de 2-0 aan op een bordje.

Tussendoor ontsnapte Anderlecht wel aan de snelle gelijkmaker: Hazoerov had de 1-1 aan de voet, maar faalde oog in oog met Proto.

Toen De Sutter er met een fraaie dropkick al na tien minuten in de tweede helft 3-0 van maakte, leek er alsnog een afstraffing in de maak voor Lierse. Maar Anderlecht had medelijden met de gasten en vierde nogal opzichtig de teugels.

Zo kwam het dat Lierse ook op het scorebord kon komen. Nuytinck kopte de bal in de voeten van Elgabas, die de hoek zocht en vond: 3-1. Zonder zich al te veel te vermoeien, nam Anderlecht de controle toch weer over. De Sutter, uit de heup geschoten, trof nog de paal.

De kers op een sowieso al lekkere taart kwam van Vargas. Met een schaarbeweging in één tijd deponeerde de invaller de bal voorbij de verbouwereerde Lierse-doelman. Het is van het seizoen 2003-2004 geleden dat Anderlecht nog eens 10 competitieduels op rij won.