[pic=76_1293665295.jpg]Lierse heeft zijn 2e zege van het seizoen geboekt, zijn eerste thuis. Het klopte Westerlo met 2-1 dankzij een ingeving van Radzinski. Door deze drie punten zet Lierse Charleroi op 6 punten achterstand en nadert het op Germinal Beerschot en Eupen. Het Lisp werd in een licht mistgordijn gehuld, maar de fans kregen in de eerste helft toch heel wat kansen voorgeschoteld. Lierse begon meteen sterk met een harde knal van Claasen, maar De Winter stond pal. De grootste kans was voor diezelfde Claasen na een misverstand tussen Corstjens en De Winter, maar de Zuid-Afrikaan slaagde erin de bal naast een leeg doel te leggen. Aan de overkant ontbrak het ook Westerlo aan efficiëntie. Een doorgebroken Henrique stootte op Kawashima en ook Corstjens en Molenberghs verzuimden te scoren.Net voor het uur kwam Lierse op voorsprong. Kovacs vond op pass van de net ingevallen Cavens het gaatje en knalde de openingstreffer hoog in doel. De thuisploeg was plots gelanceerd en kwam dicht bij de 2-0 via Gaxa.Maar omdat ook Radzinski en Sonck niet scoorden, bleef het spannend en Kawashima ging grandioos in de fout op een ongevaarlijk schot van Dekelver, die nog maar vier minuten op het veld stond. Voor Dekelver zijn vijfde goal van het seizoen. Toch bleef Lierse niet bij de pakken zitten. Vijf minuten later maakte de kwieke Radzinski na een knappe actie op de linkerflank de 2-1. De thuisploeg rook de eerste thuiszege en drong verder aan met een hard schot van Kovacs. De Lierse-supporters werden nog even op de proef gesteld bij een late hoekschop voor Westerlo, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.In Lier gingen de biervaten meteen in een stroomversnelling...(belga)