SK Lierse heeft in eigen huis de redding zo goed als veiliggezet. Het zette concurrent Zulte Waregem opzij. Maric was de held met twee goals: 2-1.


De terugmatch in de halve finales van de beker kon deze week niet doorgaan op het Lisp, maar vandaag werd er in Lier wel gevoetbald. De erbarmelijke staat van het veld stond goed voetbal met uitgespeelde kansen echter niet toe.

Zulte Waregem was de gevaarlijkste ploeg, maar stuitte op Kawashima. Doelpunten vielen pas na het uur en Lierse mocht als eerste juichen: Milos Maric trapte raak vanuit de tweede lijn.

Bij Zulte Waregem kwam Chevalier tussen de lijnen. Berrier zette meteen een actie op met zijn landgenoot, maar Kawashima verschalken zat er niet in. Het volgende koppeltje had wel succes: Leye zette De fauw op weg naar de gelijkmaker.

Zulte Waregem leek te gaan doordrukken, maar botste op een sluwe Maric. D'Haene trapte in de val die de Serviër opgezet had en Maric zelf zette de strafschop om.

Opschudding in de 2e helft
Plots ging de grensrechter neer nadat hij een projectiel tegen het hoofd had gekregen. Scheidsrechter Geldhof legde het spel even stil, maar even later kon de partij toch verder gaan. Het zou om een bekerhouder uit karton gaan.

Waarschijnlijk krijgt de zaak nog een staartje voor Lierse, dat afgelopen week ook al negatief in het nieuws kwam door racistische spreekkoren tegenover Standard-doelman Bolat.

(belga)