Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lierseweg onderbroken tussen Wolfstee en Rietbroek van 13/5 tot 21/6

Spoorbrug Lierseweg Infrabel

Van maandag 13 mei tot vrijdag 21 juni zijn de Lierseweg en het jaagpad afgesloten tussen Wolfstee en Rietbroek. De Vlaamse Waterweg nv breekt de oude spoorbrug over de Lierseweg af en legt de rijweg en de fietspaden opnieuw aan.

De werken gebeuren in het kader van de nieuwe en hogere spoorwegbrug over het Albertkanaal in Herentals door De Vlaamse Waterweg nv en Infrabel.

Fietsers volgen een omleiding via Wolfstee en Rietbroek. Dit is ongeveer 1 km extra. Aan het kruispunt van Wolfstee en Rietbroek, ter hoogte van de doe-het-zelfzaak VERWIMP, komt een fietsoversteekplaats met verkeerslichten en een drukknop.

Gemotoriseerd verkeer rijdt tijdelijk via de Toekomstlaan, de Herenthoutseweg en de Ringlaan.

 

Afbraak oude spoortunnel
Half december 2023 brak De Vlaamse Waterweg nv de oude stalen spoorbrug af. Eerst kwam een ponton met steuntorens onder de brug. Dat ponton werd daarna ontlast om de brug omhoog te duwen. Daardoor kwam de brug zo’n 40 cm los van haar oplegpunten. Vervolgens werd de brug op het ponton gedraaid, naar de oever gebracht en er met grote hijskranen op gelegd. Ter plaatse werd ze gedemonteerd en later verwerkt tot schroot.

 

Nieuwe fietstunnel Ekelenberg 
Sinds half april zijn het nieuwe dubbelrichtingspad en de fietstunnel onder het spoor in Ekelenberg officieel in gebruik. Ze bieden een veilige en vlotte fietsverbinding tussen de wijk Wuytsbergen-Ekelen, de Lierseweg en verder richting het Albertkanaal (fietssnelweg Hasselt-Antwerpen F5).
 
De nieuwe fietstunnel is 20 m lang en 5,10 m breed en kruist de nieuwe spoorlijn en de toekomstige fietssnelweg Herentals  - Lier F103.'  Foto Johan Temmerman archief / NNieuws.
Omleiding Lierseweg-Wolfstee-Rietbroek Herentals

Omleiding Lierseweg-Wolfstee-Rietbroek Herentals

Lierseweg 226/1, Herentals, België

Spoorbrug Lierseweg Infrabel

Deel dit artikel