U bent hier

Liesbet Slegers : 'Kidsfiguurtje Karel, 20 jaar jong en populairder dan ooit'

Geel | Herentals | Kempen regio
17.03.2019 - 18.22u
Door: Herman Gezelle

Karel, het bekende kidsfiguurtje van de Geelse succes-auteur en illustratrice Liesbet Slegers is jarig. 20 jaar geleden verscheen het allereerste boekje ‘Karel gaat naar school’. Ondertussen schreef Liesbet Slegers (43) meer dan 150 leuke werkjes voor de allerkleinsten, en de iets ouderen.  De verjaardag van Karel viert ze doorheen het jaar met tal van activiteiten.

Wil je Karel beleven, kan je in kasteel Le Paige iedere vrijdag, zaterdag en zondag nog tot 28 april kosteloos deelnemen aan een interactieve tentoonstelling. Voor de kinderen is er een zoektocht, de ouders kunnen genieten van een mini-tentoonstelling.
Ondertussen kreeg Karel 15 jaar geleden een superlief vriendinnetje, Kaatje.

In Le Paige ging dit weekend de interactieve tentoonstelling van start.  Cultuurschepen Jan Michielsen nam de honneurs waar en zette Liesbet Slegers in de literaire bloempjes.

Ontdek Karel in de kamers...

'Iedere ruimte geeft een specifiek thema weer, de kinderen kunnen er op een groot bord een tekening van Karel vinden', zegt Liesbeth Slegers.  'Op de achterkant staat een tekstje, nadien moeten ze een vraag oplossen en in sommige kamers een popje in de vorm van Karel zoeken.

Het is de bedoeling dat de kinderen op deze manier doorheen de tentoonstelling wandelen en zelf op ontdekkingstocht gaan. In elke ruimte kunnen de kinderen ook spelen.' (pp)

Foto's Mil Cambré/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto