Het voorstel van Liese Bergen om in het centrum van Herentals oplaadpunten te voorzien voor elektrische fietsen is zo slecht nog niet. Alleen, is dat elektrisch fietsen in 't centrum wel veilig genoeg?


Liese Bergen :'Ik begin dit bericht met een kleine quiz: wat hebben Geel, Grobbendonk, Kasterlee, Lille, Mol, Nijlen, Olen, Turnhout en Vorselaar wat Herentals niet heeft?
Oplaadpunten voor een elektrische fiets. In Mol zijn er maar liefst 19 verschillende plaatsen waar mensen hun lege accu kunnen vullen. In groot Herentals, de historische hoofdstad van de Kempen, voorzien van een rijkdom aan toeristische trekpleisters, geen enkele? Ik viel bijna van mijn stoel toen ik het ontdekte.

De elektrische fiets is in België aan een opmars bezig. Niet alleen oudere mensen, maar ook steeds meer jongeren kiezen ervoor. Jonge moeders brengen hun kinderen met een e-bike naar de opvang. Winkelen is een stuk eenvoudiger. Bovendien wordt dit type fiets meer en meer aangeschaft door mensen die de afstand van hun woonst naar hun werk op een milieuvriendelijke manier willen afleggen. De fietsvergoeding is natuurlijk meegenomen.

Daarom hoop ik dat mijn stad binnenkort meekan met het peloton en niet langer aan het staartje zal hangen  www.oplaadpunten.org. Ook mensen met een elektrische wagen kunnen er terecht.

Nnieuws gaat elektrisch
We gingen met onze redactie een en ander na. Eigenlijk moet Bergen gewoon maar knipogen naar haar collega burgemeester Peeters (sp.a) om het oplaadpunt te realiseren. In de vermelde gemeenten kwam het oplaadpunt er na overleg met de middenstand en burgemeester Jan Peeters is verantwoordelijk voor middenstand. 

Is er al een vraag van Unizo binnen?

Er is meer. De terrasjesklanten van café Druyts op de Grote Markt hielden maandagavond hun hart vast toen Liese Bergen tegen een duizeligwekkende snelheid met haar elektrische fiets over de Grote Markt fietste. Daar mag maar 30 km/u gereden worden...

Volgens de website fietsoplaadpunten.be kan er op de Grote Markt elentriek getankt worden aan taverne 't Leeuwke.  

Wordt ongetwijfeld vervolgd.