Uitstel is geen afstel. Ondanks de moeilijke covidperiode geven de organisatoren van Herman Vanspringels Diamond er op 15 augustus een sportieve lap op. 

De nieuwelingen strijden half-oogst in en rond Neteland voor de unieke Diamond-trofee en bijhorende bloementuilen.

Het organiserend WielerComité Vorselaar (WCV) is altijd vastberaden en gemotiveerd gebleven. 'Daarom hebben de harde WCV-werkers ook heel snel blijven schakelen', zegt Vorselaars burgemeester Lieven Janssens (ActieV).

'De koers heeft plaats op zondag 15 augustus. Dit jaar is het exact 50 jaar geleden dat Herman Vanspringel een bijzonder jaar doormaakte als renner. Daarom willen we hem en z'n fantastische carrière dan ook de nodig aandacht blijven geven.'

Unieke Diamant van €2.500

Julien Drybooms, zaakvoerder van Drybooms Diamonds NV uit Grobbendonk, kreeg uit handen van de burgemeester een speciale Vorselaarse attentie als blijk van waardering.  Julien schenkt al jaren de diamanten trofee aan de koerswinnaar. Een diamant ter waarde van €2.500.  Julien Drybooms is bekend Official of The International Diamond Council (IDC).

Herman bij Molteni Eddy Merckx

50 jaar geleden maakte Herman Vanspringel de overstap naar het team van Eddy Merckx. In 1971 tekende hij een contract bij de befaamde Molteni-ploeg en werd hij knecht van Eddy Merckx. Daardoor mocht hij minder zijn eigen kansen gaan, ondanks zijn formidabele palmares.

Ondanks dat won hij precies 50 jaar geleden, in 1971, twaalf wedstrijden waaronder ook het Belgisch Kampioenschap bij de profs, droeg Herman de gele trui in de Tour én werd 2e in onder meer Parijs-Roubaix en het eindklassement van de Giro.

'De Herman Vanspringel Diamond moest en zou dus in 2021 plaatsvinden. De organisatie spaarde kosten nog moeite om het mits alle COVID19-beperkingen toch mogelijk te maken.'

PARCOURS

De start en aankomst vindt op 15/8 plaats in Vorselaar (Riemenstraat). Het parcours is een ronde van 12,5 km, die de renners 6 x dienen af te leggen. De totale afstand bedraagt 75 km.

Herman Van Springel kon door omstandigheden vanmorgen niet op de persvoorstelling aanwezig zijn. 

Bekende namen en kampioenen mochten als eens proeven van de begeerde Herman Vanspringel Diamond :  Tom Boonen, Dylan Van Baarle, Jasper Stuyven, Jurgen Roelandts, Jurgen Van den Broeck, Guillaume Van Keirsbulck, Nicolas Maes...

Op de foto boven : Jan Bakelants, Geert Wellens, Het WielerComité Vorselaar (WCV) Ad Peeters – Eddy Steijnen – Jan Vervoort – Ludwig Mertens – Marc Peeters – Pierre Coppens – Wim Schepens; Suske Verhaegen, Ward Sels en Lieven Janssens burgemeester.

Foto's en red. Johan Temmerman/ Nnieuws.