1 maart is het "wereld-complimentendag", hét moment bij uitstek om onze vrijwilligers in de kijker te zetten.

'Vorselaar heeft al jaren de traditie om dan een bepaalde groep van die vele vrijwilligers extra in de kijker te zetten', zegt burgemeester Lieven Janssens.

'De gemeente kent honderden vrijwilligers die zich elke dag onbaatzuchtig inzetten voor hun vereniging, een goed doel, een school, ... Nu we (hopelijk) in de staart van de pandemie zitten, willen we wat extra aandacht voor de mensen die van onschatbare waarde waren tijdens de voorbije periode: onze dokters, zorgverstrekkers, verpleegkundigen, vrijwilligers.

In onze eerstelijnszone creëerden we ondertussen, samen met het ziekenhuis en de buurgemeenten, een kunstwerk "knuffelcontact" om die corona-periode toch ook op langere termijn te blijven herinneren.

In de lancering werd al heel nadrukkelijk de link gelegd met een dank-u-wel aan de helden van de zorg.

De leerkrachten en leerlingen van het tweede leerjaar van onze basisscholen Windekind & De Knipoog maakten prachtige "pluimen" met een persoonlijke boodschap. De leerlingen brachten (en brengen) die complimentjes tot bij enkele zorgverstrekkers en vrijwilligers.

Complimentendag is de dag bij uitstek om terug wat positiviteit te verspreiden. Vorselaar en de leerlingen doen dat dit jaar met een welverdiende pluim aan onze zorgverstrekkers.'