Lokaal bestuur Vorselaar wil in samenwerking met IOK, Autodelen.net, Share4mobility en garage Kenis een gloednieuw autodeelproject verder uitbouwen.  Vanaf 1 juli kan je deze auto's huren. 

Speciaal door mensen zelf  geen wagen ter beschikking hebben, maar die zich willen verplaatsen.

Burgemeester Lieven Janssens (ActieV) : 'Het is hier véél meer dan enkel twee bijkomende deelauto’s in de regio. Vorselaar is de eerste gemeente in de brede regio die een uitgeschreven visie (met een spreidingsplan en extra investeringen in laadinfrastructuur) en een echt reglement heeft op autodelen.

Alle ontwikkelaars of bouwpromotoren moeten zich verplicht aanpassen aan onze duurzame mobiliteitsvisie.

Bovendien heeft Vorselaar een eigen aanpak om het autodelen ook inclusief voor iedereen, ook een sociale doelgroep, toegankelijk te maken.

De gemeente zal in de toekomst zijn eigen dienstvoertuigen ook allemaal uit dienst nemen en tot slot is er ook een mooie vrijwilligerswerking die het project nu al tot iets heel moois maakt.

Ook start Vorselaar een opvallende campagne op om ook kwetsbare mensen te betrekken bij het project. En daarin speelt ook ons lokaal bestuur een pioniersrol. Zoals mensen in budgetbegeleiding of met een leefloon, zelfs al hebben zij niet de digitale mogelijkheden denk aan een smartphone want dat heb je nodig om te kunnen autodelen.

De gemeente gaat in de toekomst ook al zijn eigen voertuigen uit dienst nemen. Op woensdag 29 juni organiseert de gemeente om 19u een gratis infosessie/kennismakingsmoment over autodelen in Lokaal Dienstencentrum Sprankel! (Nieuwstraat).'   Foto rr/LJ/N.