Alle medewerkers van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar en Neteland verzamelden gisterenavond in cc 't Schaliken in Herentals.

'Op deze personeelsdag werden de dynamiek en de gedrevenheid van het intergemeentelijk samenwerkingsverband Neteland in de verf gezet en toekomstplannen gemaakt voor de regio', zegt Lieven Janssens, burgemeester van Vorselaar.

'Neteland : samen sterker'

'Neteland is al van bij de oprichting een heel dynamische samenwerking. Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar vinden elkaar snel om nieuwe initiatieven op te zetten, kennis uit te wisselen en de handen in elkaar te slaan bij een crisis.

Zo konden we tijdens de coronacrisis door samen te werken binnen Neteland sneller overschakelen tot concrete acties. Denk maar aan een callcenter, de bedeling van mondmaskers aan inwoners en logistieke ondersteuning aan zorgverstrekkers en het ziekenhuis.

De dynamiek binnen het intergemeentelijk samenwerkingsverband Neteland is vandaag sterker dan ooit.

Medewerkers van de deelnemende lokale besturen werken steeds meer samen over diensten en lokale besturen heen. Daarnaast zijn er ook talrijke samenwerkingen met externe organisaties.'

Actief in 44 projecten en thema's

'Neteland heeft door de gedrevenheid van mandatarissen en medewerkers heel wat extra middelen en subsidies aangetrokken de laatste jaren. Daardoor zijn we vandaag actief in 44 projecten en thema's op de domeinen vrije tijd, integrale veiligheid, omgeving, strategie & organisatie en welzijn & zorg.

Zo werd de voorbije tijd onder meer een STEM-partnerschap, een Overkophuis en een werking op vlak van integrale veiligheid en e-inclusie opgestart. Ook het personeelsbestand van Neteland is sterk gegroeid: er zijn meer dan 20 medewerkers globaal voor Neteland aan de slag.

De dynamiek en gedrevenheid in de verf zetten is erg belangrijk. Daarom organiseren we, naast de mandatarisavonden vorige week, een personeelsdag voor alle medewerkers van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar en Neteland.'

'Want: wij zijn Neteland!'

'En Neteland staat er. Dat bleek ook in de voorbije coronaperiode, waar zowel de ministers als de koning de aanpak van Neteland uitgebreid bewierookten. Het bewijst dat proactief investeren in een vaste en sterke samenwerking echt wel loont!', besluit Lieven Janssens.

Fusie Neteland nog veraf

Een fusie 'Neteland' is nog veraf. 

Burgemeester Mien Van Olmen (Herentals) : ' De boodschap gisteren was net de kracht van intense samenwerking, we slagen er in om bijzonder mooie hefbomen te creëren. Ik ben echt van mening dat een fusie deze dynamiek zou fnuiken.'

'Een fusie is binnen Neteland nog niet aan de orde', reageert Seppe Bouquillon, burgemeester van Olen.  Foto's Neteland/NNieuws.