Werchter Boutique heeft 45.000 bezoekers ontvangen in het Festivalpark in Rotselaar. Het eendaagse muziekfestival had als headliner de Brits-Amerikaanse groep Fleetwood Mac. Eerder op de dag stonden onder anderen Snow Patrol, Triggerfinger en The Pretenders op het podium.

Duizend late beslissers en 44.000 muziekliefhebbers die een ticket in voorverkoop hadden gekocht waren naar het Festivalpark in Rotselaar gereisd om Werchter Boutique bij te wonen. Ter vergelijking: in 2018 lokte het openingsfestival in Werchter 60.000 bezoekers.

Het eendaagse muziekfestival had Fleetwood Mac bovenaan op de affiche staan. De band begon rond 21.30 uur aan een concert dat omstreeks middernacht afsloot.

Een "fijn feestje" met Fleetwood Mac

Presentator Lieven Van Gils was een van de festivalgangers die speciaal voor Fleetwood Mac op de weide stond. "Een fijn feestje van een legendarische band", omschrijft Van Gils de avond op Radio 1. Hij zag ook een publiek van werkelijk álle leeftijden. "En die jonge meisjes zongen álles mee", hartverwarmend vindt hij. 

Over het optreden was Van Gils - die Fleetwood Mac voor de eerste keer live zag - best enthousiast. "Het was misschien niet altijd even toonvast. Het was soms zelfs meer willen dan kunnen, maar dat vergeef je hen. Dat wordt gecompenseerd met tonnen talent en een tomeloze inzet, én met de klasse van de nummers." (VRTNWS)