De biologische saladebarketen The Foodmaker uit Oevel sluit de deuren van zijn afhaalrestaurants en gaat zich volop concentreren op het produceren van gezonde maaltijden die ze verdeelt via de supermarkten van Delhaize.

Dat heeft CEO Lieven Vanlommel aangekondigd. Het bedrijf zet vanaf volgende week ook dagelijks recepten voor gezonde goedkope maaltijden online.De shift binnen The Foodmaker heeft volgens Vanlommel uiteenlopende redenen.

"Enerzijds is het onverantwoord om nog mensen naar de steden te lokken voor onze takeaway", zegt hij. "Ook ons personeel loopt risico's als daar veel mensen in een kleine ruimte staan.

In onze grootkeukens in Oevel kunnen we alles centraliseren zonder onze mensen in gevaar te brengen. We nemen er ook maatregelen rond afstand houden, mondmaskers en hygiëne."

The Foodmaker gaat zijn assortiment voor Delhaize uitbreiden en de capaciteit - momenteel 100.000 maaltijden per dag - kan indien nodig nog worden opgeschaald.

"We willen dat iedereen de mogelijkheid heeft om gezond te eten", zegt Vanlommel. "We zien dat mensen aan het hamsteren slaan, wat totaal niet nodig is, en daarbij vooral ongezonde dingen zoals cola en chips kopen. Om sterk genoeg te zijn tegen het coronavirus kan je nochtans beter gezond eten."

In de grootkeukens van The Foodmaker werken momenteel 250 mensen. De 100 medewerkers van de (afhaal)restaurants worden in principe technisch werkloos, al kunnen sommigen mogelijk ook nog in Westerlo terecht indien de capaciteit daar tijdelijk wordt uitgebreid. (Belga)

Foto : CEO Lieven Vanlommel met Kim Clijsters in Foodmarkt Brussel / foto Nnieuws Guy Verellen.