U bent hier

Lieven Verstraete maakt rentree als anker bij 'Het Journaal'

Nationaal | Vlaanderen
12.05.2015 - 18.59u
Door: Herman Gezelle

Vanaf 1 september wordt Lieven Verstraete opnieuw één van de ankers van "Het Journaal". Dat meldt de VRT-nieuwsdienst. Hij vervangt Bart Schols die het gezicht van het nieuwe actuaprogramma "De afspraak" wordt. Verstraete gaat ook "De vrije markt" presenteren.

Komend najaar verandert zoals bekend één en ander aan het uitzendschema op Canvas.

"Terzake" verhuist naar een later tijdstip en maakt plaats voor "De afspraak", een nieuw actuaprogramma. Huidig journaalanker Bart Schols gaat het presenteren.

Met het vertrek van Schols, moest "Het Journaal" op zoek naar een nieuw journaalanker. Dat is nu gevonden in de figuur van Lieven Verstraete. Vanaf 1 september gaat hij het late journaal presenteren. Nieuw is deze taak voor hem niet: zo'n tien jaar geleden was hij al een poosje als journaalanker actief. Later ging hij "Terzake" presenteren, wat hij nu nog steeds doet.

Verstraete gaat zijn nieuwe functie combineren met die van presentator van "De vrije markt", het economisch magazine van de VRT-nieuwsdienst op zaterdagmiddag dat nu nog in handen is van Guy Janssens. Op die manier versterkt hij ook de economische cel van de VRT-nieuwsdienst.

Tot 17 juli blijft Verstraete sowieso op post als presentator van "Terzake". Daar is hij overigens pas sinds enkele weken opnieuw aan de slag na een afwezigheid van drie maanden als gevolg van een acute hartoperatie.


Wijzigingen op een rijtje

De wijzigingen in het uitzendschema van Eén en Canvas komend najaar evenals de bijhorende wissels krijgen stilaan vorm. Dit is op dit moment al zeker:

"Reyers laat" op Canvas verdwijnt. Presentator Kathleen Cools keert terug naar "Terzake" dat verhuist van 20 uur naar later op de avond. Ze zal dit programma samen met Annelies Beck presenteren die op dit moment al één van de gezichten van "Terzake" is.


Om 20.30 uur krijgt Canvas een nieuw actuaprogramma dat "De afspraak" zal heten. Bart Schols stopt als journaalanker en wordt het uithangbord van dit programma.
Lieven Verstraete verlaat "Terzake" en wordt één van de nieuwe ankers van "Het Journaal". Hij gaat ook "De vrije markt" presenteren ter vervanging van Guy Janssens.
In de plaats van "Café Corsari" komt een nieuw talkshow op Eén. Lieven Van Gils zal deze show voor zijn rekening nemen. (vrt)

imageMeer nieuws

WODCA : ‘Slechts’ 3 dodelijke weekendongevallen in 2018, drugs rukken op in het verkeer

WODCA : ‘Slechts’ 3 dodelijke weekendongevallen in 2018, drugs rukken op in het verkeer
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 23.10.2018 - 12.16u

Opgelet voor valse watercontroleurs

Opgelet voor valse watercontroleurs
Neteland 23.10.2018 - 11.45u

Bouwwerkzaamheden van start op oppervlaktebergingssite in Dessel

Kempen regio | Vlaanderen 23.10.2018 - 10.47u

Imec en ASML versterken hun samenwerking

Imec en ASML versterken hun samenwerking
Internationaal | Vlaanderen 23.10.2018 - 10.38u

Heist Loopt Warm in de startblokken voor 13/12

Heist op den Berg | Kempen regio | Neteland 23.10.2018 - 09.49u

Infoavond fietsostrade Lier-Herentals

Herentals | Kempen regio | Neteland 23.10.2018 - 09.40u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 23.10.2018 - 09.37u

Belgen bouwen huis met 3D-printer in Kamp C

Provincie Antwerpen | Westerlo 23.10.2018 - 08.56u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto