U bent hier

Liever één markt dan geen markt

Lille
06.11.2018 - 09.52u
Door: Mark Jaspers

Nu woensdag was het normaal gezien markt in Poederlee. De Lilse markt verhuisde namelijk wekelijks naar een andere deelgemeente, maar daar komt een einde aan. Voortaan staat de wekelijkse markt altijd in deelgemeente Lille. Ook nu woensdag moet je dus al in Lille zijn voor je verse groeten en fruit.

Schepen van Economie Kris Breugelmans (CD&V): "Er kwamen steeds minder mensen naar de markt en de marktkramers haakten één voor één af. Een hervorming van de markt drong zich op. De markt is ons erg genegen. We wilden daarom actie ondernemen om het behoud van de markt te verzekeren.

We zitten momenteel echter in lopende zaken. We mogen geen beslissingen nemen die een ingrijpende impact hebben op het toekomstige bestuur. We hebben daarom het toekomstige bestuur, N-VA en Groen, uitgenodigd op het marktcomité om samen naar oplossingen te zoeken."

Die oplossing is er nu dus. De markt staat voortaan wekelijks in Lille, telkens van 14 uur tot 17 uur.

Marleen Peeters (N-VA): "We zijn blij dat we samen met de marktkramers een oplossing gevonden hebben. Het is jammer dat we niet meer in elke deelgemeente met een markt kunnen staan, maar liever één markt dan geen markt. Het is belangrijk dat deze keuze voor een wekelijkse markt in Lille gedragen is door de marktkramers."

Luc De Backer (Groen): "De markt op een vaste plaats houden, bleek snel de beste keuze. De voorkeur van de marktkramers ging uit naar Lille. De markt in Lille wordt het meest bezocht en is het best toegankelijk. We hopen dat deze verandering een doorstart van de markt is en dat onze inwoners nu wekelijks van een mooie markt kunnen genieten."

De markt is vanuit elke deelgemeente vlot met de fiets bereikbaar. Wie met het koude weer liever de bus neemt, moet vanuit Wechelderzande voor de snelbus 429 kiezen. Vanuit Gierle kies je voor lijn 210. Marktbezoekers vanuit Poederlee kunnen beide lijnen nemen.

imageMeer nieuws

Storing slagbomen overwegen regio Herentals-Olen-Geel (UPDATE)

Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland | Olen 16.01.2021 - 10.34u

Basisschool Hallaar dicht door covid-uitbraak

Heist op den Berg 16.01.2021 - 08.45u

Pfizer moet productie in Puurs tijdelijk vertragen

Nationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.01.2021 - 08.22u

2e fase Wensbeeld Wechelderzande afgerond

Lille 15.01.2021 - 19.00u

Voormalig N-VA-politicus veroordeeld voor verkrachting : 3 jaar cel

Voormalig N-VA-politicus veroordeeld voor verkrachting : 3 jaar cel
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 15.01.2021 - 15.57u

Voka - KvK Mechelen-Kempen: “Gemiddeld omzetverlies daalt van 13 naar 9 procent”

Kempen regio | Provincie Antwerpen 15.01.2021 - 15.56u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto