Zondag start de Week van het Bos. Heel wat aandacht gaat daarbij uit naar het natuurgebied Visbeekvallei in Lille. Het LIFE-project dat Natuurpunt er met Europese steun kon realiseren is er afgerond. Dat betekent dat de oorspronkelijke planten en natuur er opnieuw hun natuurlijke habitat hebben.

In de Visbeekvallei kan de wandelaar nu wandelen in 60 ha Kempense heide, broekbossen, vennen en graslanden. Binnen het LIFE-project werden dennen gekapt en in de open vlakte krijgt de heide nu opnieuw alle kansen. Er werden weekendverblijven afgebroken en de vijvers van weekendverblijven werden uitgebaggerd tot vennen.

De inspanningen van Natuurpunt hebben tot nu toe al zichtbaar resultaat opgeleverd. De adderpopulatie is flink toegenomen, de kleine ijsvogelvlinder en de bruine eikenpage zijn vlindersoorten die de voorbije maanden frequent werden opgemerkt.

Struikheide en kruipbrem en de liggende vleugeltjesbloem tonen dat het werk van de vrijwilligers van Natuurpunt nu al loont.

Wie er meer wil over vernemen kan zondagmiddag terecht bij de waterskiclub op de Haarlebeek. Daar vertrekken vanaf 13u wandelingen.