MENDO H1 gaf overwinning uit handen tegen Marke Webis Wevelgem (Liga B Mannen).   Annemie Daems : 'Dit weekend moesten onze mannen het opnemen tegen Marke Webis Wevelgem. Coach Michel Marien vond in Ward Van Dyck en Jonas Glassé vervanging voor de gekwetsten , Yannick Slaets en Menno Van De Velde.

Marke Webis Wevelgem schoot het best uit de startblokken en stond in geen tijd 5-8 voor. Een combinatie van slechte recepties, te veel opslagfouten en aanvallen die keer op keer vastliepen op een goed georganiseerd blok van de bezoekers zorgde ervoor dat Mendo tegen een 8-16 achterstand aankeek. Marke Webis gaf die voorsprong niet meer uit handen en haalde de 1ste set makkelijk binnen. (5-8, 8-16, 14-25)

De thuisploeg besefte dat ze uit een ander vaatje moesten tappen en begon enthousiast aan de 2de set. De krachtige aanvallen van Maarten Van Dyck, de effectieve middenaanval van Wouter Gijsemans en de listige plaatsballen van Bob Douwen drukten Marke Webis in de verdediging en dat resulteerde al vlug in een 8-3 en 16-11 voorsprong. Ondanks enkele schoonheidsfoutjes gaven de Mendoheren de voorsprong op geen enkel moment uit handen en wonnen verdiend met 25-19,

Ook In deel 3 speelden onze mannen verder op hun elan en kregen we een gelijkaardig spelbeeld te zien.

Als Mendo in de vierde set op weg leek naar set- en matchwinst stokt de Mendomachine om een onverklaarbare reden. Net als enkele weken geleden in de thuiswedstrijd tegen Zoersel verdween de vechtlust uit de ploeg met opslagmissers, persoonlijke fouten en slecht georganiseerde aanvalsacties gaven ze Marke Webis Wevelgem de kans om in 2 opslagreeksen bij te benen (van 19-14 naar 20-18 en dan van 21-19 naar 21-24). Daar maakten de bezoekers dankbaar gebruik van en dwongen een 5de set af.(8-5, 16-12 en 22-25)

In een superspannende tie-break werd elk punt zwaar bevochten kregen we mooie ralleys te zien waarbij de bordjes keer op keer op gelijke hoogte kwamen. Bij 9-10 was de verontwaardiging van de Mendoaanhang groot bij een discutabele beslissing van de wedstrijdleiding waarvoor coach Michel Mariën zeker een challenge zou gebruikt hebben.

Marke Webis Wevelgem maakte dankbaar gebruik van de hierdoor ontstane ontreddering bij de thuisploeg en het was over en out voor Mendo die voor de 2de keer op rij een puntenvoorsprong en kans op 3-1 winst uit handen gaf.

Michel Mariën heeft een week de tijd om zijn ploeg klaar te stomen voor de confronatie met leider Vosselaar volgend weekend.

Speelden : Wout Van Dyck, Maarten Van Dyck, Joren Appels, Ruben Duwaerts, Bob Douwen, Wouter Gijsemans, Libero : Bénedict Buts.  Kwamen in : Ward Van Dyck, Toon Swinnen

Verslag: Annemie Daems/Mendo/Nnieuws.be