Zaterdagavond staan op het terrein van VC Herentals de stadsgenoten VC Herentals en SKS Herentals in het kader van de Beker van Antwerpen tegenover elkaar. De grote stadsderby van weleer heeft bij de voetballiefhebber heel wat van zijn pluimen verloren. Moest men vroeger kiezen tussen het bijwonen van de stadsderby en een partijtje vissen, er werd resoluut gekozen voor de stadsderby. Zaterdagnamiddag zal het wel anders zijn. Benieuwd ook wat er van de vriendschappelijke relaties tussen beide teams nog overblijft na het afspringen van het akkoord over de jeugdsamenwerking.

Al hopen ze bij VC Herentals natuurlijk dat hun recente goede uitslagen met de 0-8 winst van vorige week op het veld van Immer Voort, toch wel volk naar het stadion langs de Herenthoutseweg lokt. SKS Herentals verloor zaterdag zijn wedstrijd tegen Achter Olen met 1-2.

VC Herentals heeft een goed gevoel, SKS bouwde bewust af en zette de voorbije seizoenen de tering naar de nering. SKS Herentals voetbalt volgen seizoen in vierde provinciale en mikt op een plaats in de linkerkolom met heel wat gezellige derby's. SKS koos als een van de weinige clubs in het provinciaal voetbal er voor om zijn team niet aan de pers voor te stellen. Toch wel vreemd. We vonden toch een lijstje van aangeworven spelers terug. SKS en trainer Jos Breugelmans kunnen, gelukkig voor hem, beroep doen op heel wat 'vrije spelers'. Heel wat spelers verlieten de club.

Michael Baeten keerde terug van VC Poederlee, Kenny Crickard komt over van Wezel. Farbod Dareshoeri komt van Herenthout, Sharif Nasir is een Ghanees die van Malaga overkomt. Jason Verschaeren komt over van Wiekevorst. Vrije spelers die bij SKS Herentals opnieuw voetbalvreugde willen beleven zijn: Amend Ferezi, Sem Somers, Ben Van Beek, Eli Van Coppenolle en Benny Verreydt.

VC Herentals-SKS Herentals, zaterdagavond 18.30u, terrein VC aan de Herenthoutseweg in Herentals.

Foto's archief N.