U bent hier

Lijsttrekkers Groen gemeenteraadsverkiezingen : visie

Heist op den Berg
14.01.2018 - 22.19u
Door: Mark Jaspers

2018 wordt een belangrijk jaar voor Groen Heist-op-den-Berg. Bij de vorige verkiezingen kwam Groen 83 stemmen tekort om in de gemeenteraad vertegenwoordigd te zijn.

Voorzitter en lijsttrekker Bart Van Asten : 'Daarom hebben we de afgelopen 5 jaar veel energie gestopt in de voorbereiding van deze verkiezing. Met een uitgebreide en vernieuwde ploeg, met de nodige kennis, steun en ervaring van de vorige ploeg willen we deze verkiezing Groen Heist-op-den-Berg terug op de kaart zetten. We hebben ambitie. We gaan voor 2 zetels in de gemeenteraad, en als het even kan, willen we graag mee besturen.

Het zijn turbulente tijden. Vooral nationaal en internationaal wordt er veel verdeeldheid gezaaid. Er wordt veel gezocht naar zondebokken. Dat is niet het soort politiek die wij met Groen willen voeren. Wij willen mensen verbinden. We willen problemen benoemen om te op te lossen. We willen mensen samenbrengen en
verbinding om een betere wereld te bouwen voor ons allemaal.

We zijn niet tevreden over het huidige beleid. Steeds meer mensen beseffen dat het anders kan. Onze lokale beleidsmakers lijken soms vooral bezig om zelf in de kijker te lopen. Ze kondigen veel aan en hebben mooie beleidsplannen maar vergeten soms de dingen uit te werken.

Ze kondigen enthousiast grote projecten aan zoals 'Eén Heist'. Ze zetten alles op alles om het imago van Heist-op-den-Berg op te krikken maar lijken daarbij te vergeten dat er ook vele belangrijke dingen moeten gebeuren voor de mensen zelf.'

Het kan anders.

'Wij willen samen met de mensen aan politiek doen', vervolgt lijsttrekker Bart Van Asten.  'Wij willen iedereen betrekken bij het beleid voordat de beslissing genomen wordt. Wij willen dat het beleid menselijker, eerlijker en gezonder wordt. Wij beloven geen specifieke realisaties. Wij beloven wel dat met Groen bij bij elke beslissing nagedacht wordt over het effect op klimaat en milieu.

Wij beloven bij elke beslissing een sociale- en armoedetoets. Wij willen zorgen
dat Heist-op-den-Berg een goede gemeente is om te wonen, en dit voor ouderen en jongeren, voor ouders en niet-ouders, voor koppels en voor alleenstaanden, kortom voor iedereen.

Net voor deze receptie hebben onze leden zich kunnen uitspreken over de top drie van onze verkiezingslijst. Het voorstel van het poll-comité is unaniem goedgekeurd door onze stemmende leden. Vandaag stellen we dus het trio voor waarmee wij naar de verkiezingen gaan op 14 oktober.

Graag wil ik nu even het woord geven aan Joachim Van der Auwera, onze nummer 3 en tevens onze campagneleider.

Joachim:
'Buiten mijn engagement bij Groen ben ik ook actief als voorzitter van de lokale afdeling van de fietsersbond. Mobiliteit en verkeersveiligheid zijn belangrijk. Zo moet er bv gewerkt moet worden om het sluipverkeer te verminderen. Ik zou graag zorgen dat het verkeer veilig genoeg is om alle kinderen vanaf 10 jaar met de fiets
of te voet naar school te laten gaan.

We starten onze campagne met een bezoek aan alle deelgemeenten. Vanaf februari zullen we om de twee weken een woonkern bezoeken om met de inwoners in gesprek te gaan. Al onze dorpskernen zijn even belangrijk, niet enkel die ene die op de berg gelegen is. Mijn hoofddoel als campagneleider is dan ook dat iedereen in Heist-op-den-Berg duidelijk zal weten waarvoor Groen Heist-op-den-Berg staat'.

Op de tweede plaats staat Sarah Wouters.

Sarah:
'Sinds de laatste gemeenteraadsverkiezing ben ik actief lid van Groen Heist-op-den-Berg. Ik was enkele jaren regiovoorzitter voor Groen, en zetelde in die periode samen met Bart in de Politieke Raad. Momenteel ben ik 'enkel' secretaris bij Groen Heist-op-den-Berg.

Mijn aandachtspunten zijn gezondheid en sociaal welzijn. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving kunnen opgroeien en dat er voor iedereen plaats is in onze maatschappij, Werkbaar werk en een goede balans tussen werk en gezin zijn essentieel voor onze gezondheid. Mocht ik nu over gezondheid en gezond leven uitweiden, zijn we voor lange tijd vertrokken en dat wil ik jullie vandaag
besparen.'

Voorzitter en lijsttrekker Bart Van Asten : 'Ik ben sedert 2012 lid van Groen, volgde steeds de regiovergaderingen, heb de groene academie gevolgd, ben lid van de Porlitieke Raad en sedert 2015 voorzitter van Groen Heist-op-den-Berg. Mijn passie gaat voornamelijk naar het vormen van een duurzaam beleid dat rekening houdt met mens, natuur en onze toekomst.

Zo heb ik bv het charter 'Bijvriendelijke gemeente' ontwerpen en verspreidt, wat ondertussen toch al door 39 Vlaamse gemeenten ondertekend is. (Onze schepen van milieu had geen zin om hiermee onze gemeenteraad lastig te vallen....). Een van mijn doelstellingen is dan ook om Heist-op-den-Berg klimaatneutraal te maken tegen 2025.

Buiten wij drie als lijsttrekkers zijn er ook nog vele andere die ons helpen. Verschillende van hen zijn hier aanwezig, dank u. Sommigen konden er vandaag niet bij zijn. Samen gaan we werken aan een menselijker, eerlijker en gezonder Heist-op-den-Berg. Het kan anders'.

Nog één dingetje. In 2018 bestaat Groen Heist-op-den-Berg 30 jaar. Ook dat moet gevierd worden. Op woensdag 25 april organiseren we dan ook een feestje om even terug te blikken op de eerste 30 jaar van Groen - vroeger Agalev - in Heist-op-den-Berg. Dat wordt een intiem feestje met onze sympathisanten onder begeleiding van Imade Anouri, ons parlementslid uit Antwerpen en met een optreden van een verrassingsact'.  (pb)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto