Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lijstvorming Open Vld Antwerpen - reactie Marianne Verhaert

 Marianne Verhaert
Gisteravond heeft het provinciaal bestuur van Open Vld Antwerpen de kopposities voor de verkiezingen van 9 juni 2024 vastgelegd.
 
Nationaal voorzitter, Tom Ongena, zal de lijst trekken voor het Vlaams Parlement gevolgd door Marianne Verhaert op plaats twee. De nieuwe minister van Justitie, Paul Van Tigchelt trekt de lijst voor de kamer, geduwd door minister Bart Somers die naar de Kamerlijst verhuist.  
 
De leden hebben het gezamenlijke voorstel van de vier Antwerpse kopstukken met een 2/3de meerderheid goedgekeurd.
 
Marianne Verhaert, de populaire burgemeester van Grobbendonk,  is opgetogen met de beslissing en roept om nu vooruit te kijken: “Het is essentieel dat we ook in de provincie Antwerpen zowel op Vlaams als op federaal vlak met sterke lijsten naar de kiezer kunnen. Lijstvorming gaat altijd gepaard met zenuwachtigheid en spanning, dat is normaal en van alle tijden.
 Maar dat kunnen we nu achter ons laten. Ik dank al onze leden, niet alleen voor hun steun maar ook voor hun soms kritische en terechte bedenkingen. Nu we de lijsttrekkers hebben aangeduid kunnen we verder bouwen aan een ploeg die er zal staan in juni."
 
Over haar eigen toekomst is ze optimistisch: “Ik kijk er naar uit om na een bijzonder boeiende periode in de Kamer aan de slag te kunnen gaan in het Vlaams Parlement, indien de kiezer mij dat toestaat uiteraard. Ik kan er nog meer dan vandaag bezig zijn met de thema’s die mij nauw aan het hart liggen, denk maar aan mobiliteit, stedenbouw en ruimtelijk ordening.
 
Verder blijf ik uiteraard ook lokaal actief en ben ik opnieuw kandidaat voor het burgemeesterschap van Grobbendonk.
 
De combinatie tussen de lokale politiek en Brussel is voor mij echt verrijkend. Ik hou van mijn gemeente en sta graag tussen de mensen. Lokaal ben je het eerste aanspreekpunt voor de burger en kan je sneller en concreter het verschil maken. Dat ik problemen en zorgen van de mensen kan meenemen naar het parlement is een grote meerwaarde.”
 Marianne Verhaert

Deel dit artikel